April, din dumma sill...

Vårvädret vill inte som jag vill, och så är det oftast i april. Det blir varmare ute, och helt plötsligt vräker snön ner och solen vägrar visa sig. 
 
-Den snö som kommer nu tar bort den gamla, brukar min mamma säga. Allt hon säger är sant, nästan i alla fall.
Annars tar man bort snön själv. Dagens uppdrag.
 
Så i går efter fredagens snökaos var det vatten blandat med blöt snö överallt längs gator och torg. Jag och Lukas hade tänkt ge oss i väg till IKEA i Haparanda, sådär 13 mil enkel resa till vårt närmaste stora möbelvaruhus. Lukas vill inte inreda med deras möbler, vilket hans far känner sig nöjd med. Min man hade ett åkeri en gång i tiden och har inte så goda erfarenheter av att frakta deras möbler vilket är orsaken till hans motvilja att handla där. Däremot finns en del riktigt bra saker oavsett hans motvilja, som man kan addera till sin inredning. Vädret fick oss i alla fall att avstå en resa dit i går. 
Däremot valde vi att besöka antikaffärer och retrobutiker i Luleå med omnejd. Här hittade jag två skålar från Iitalla.
 Precis de som jag fick två av för ett tag sedan av Berit i present. 
På kommunens återvinning Risslan var det galet med folk och här hiittade Lukas en snygg märkesskjorta för 20 kr. Tavlan tyckte vi båda om men ramen var kass och hadce en liten skada i själva bilden. 
Jag blev hungrig, Vi tog en fika på Lilla skafferiet, vilket var perfekt. Då hade vi lite tid att fundera över det vi sett och vad som kunde vara värt att köpa. Problemet hur som haver är ju att Lukas inte ännu sett sin bliviande lägenhet IRL. Men bilderna och planritningen ger en viss vägledning om hur man kan tänka med möbler. 
Lukas hittade en bok med drinkrecept för 5 kr. Kanske inte det viktigaste tyckte hans mamma. Efter en massa timmar hittade han till sist ett köksbord, ett stort och tungt som inte får plats i bilen, men kvinnan i affären lovade köra hem bordet till veckan.
 
-Oj, hur ska vi få plats med allt hemma hos oss fram till början på juni, var en tanke som for genom mitt huvud där och då. Den tanken var snabbt borta, det löser sig eller hur?!
Hemma plockade jag fram kokböcker vi har som Lukas kan få. Jag tänkte han skulle laga massor med mat, men då säger han att det är en snygg inredningsdetalj, hoppsan! Han överraskar mig just nu.
Trots att jag ger bort en del så har jag så det räcker. 
 
Lukas, en kille som sedan han var fem år bara tänkt på hockey och träning. Jag hade nog inte en aning om att han var intresserad av inredning som han nu visar att han är, och det tycker ju jag är hur roligt som helst. Nu ska han till och med jobba med inredning och försäljning av möbler till offentlig miljö och jag följer nu hans resa med stort intresse. 
 
Lördagskvällen, den blev så stillsam för mig, skönt! I dag har jag inga planer alls. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: