Tvättat fönster

Jag är hopplöst gammalmodig i mitt städande. Ofta knäskurar jag köksgolvet till min familjs förtret. Varför, ja för att vi målat golvet nästan vitt, och det blir ständigt  fläckar som förmodligen skulle finnas fast golvet hade varit mörkt, men då hade vi inte sett dem lika tydligt. Jag gnuggar alltså bort dem på det viset. Skinande fina golv, i alla fall några timmar innan min man, barn, barnbarn och hundar sprungit in och ut några gånger. Så är det med mina fönster också, jag har tvättat dem så som man gjort i hundra år. Tills i lördags. då tog jag äntligen tid till att åka i väg och köpa en fönstertvätt, från Kärscher.
De blev nog inte perfekta med den här maskinen, men rena blev de i alla fall. Det är nog tekniken jag saknar, måste få till rätt vinkel då jag drar bort vattnet. 
Gissa om jag är nöjd med mig själv! Så skönt efter timmars skruvande och putsande. Vi har gamla fönster som man måste skruva upp för att kunna putsa dem emellan. Det tar sin lilla tid. 
Fönstertvättaren var ju lite rolig att använda, men om man sparar tid vet jag inte. Nu har jag bara kvar alla fönster på andra våningen i huset, och dem hade jag tänkt ta på söndagen, men då öste regnet ner näst intill hela dagen. 
 
Hösten är väl ändå en ljuvlig tid, lite för kort bara. Om hösten blir kort eller lång vet man ju inte innan, och det är väl därför jag tycker det kan kännas lite stressigt ibland med allt man vill hinna innan de första snöflingorna faller. 
 
Innan pandemin bröt ut hade vi bokat en resa till Cinque Terre, som vi skulle ha åkt till för ett år sedan. Sedan flyttade vi den till i år och skulle ha åkt om tre veckor. Nu är den framflyttad till i maj, så jag har lite semester kvar att njuta av, vet bara inte vad jag ska hitta på...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: