Ruskväder

Regn och rusk, hösten är verkligen här med besked.
Att vi är tre hemma nu är riktigt fint. Lukas har fixat middag åt sin mor och far tre kvällar på rad.
När han sa att han skulle göra raggmunkar blev jag väldigt förvånad, men glad. Jag gillar raggmunkar, men det händer inte speciellt ofta att de lagas sådant hemma hos oss. Lukas Raggmunkar var helt perfekt med frasiga, krispiga kanter och så goda med hemkokt lingonsylt. Vad tyckte han själv då, goda men alldeles för jobbiga att göra, sa han lite trött då han gräddat den sista. 
Här är det en smakrik köttfärssås på gång. Jag hade knappt ätit lunch just den dagen, och den här såsen skulle puttra på i 45 minuter, så jag fick vänta på middagen hur länge som helst kändes det som. Smakerna kommer inte till sin rätt annars sa den duktiga kocken. 
 
På skolan har vi haft besök av Riksteatern och en föreställning som heter "Svansjön & jag" av och med Adam Stålarm som enda skådespelare i en riktigt bra föreställning. 
Ett härligt driv i den här pjäsen, om en pojkes rädsla för att vara annorlunda i en hård värld - där rädslan att bli utsatt finns om man inte följer normen.
Adam låter sin passion för dans och teater vinna över rädslan av att vara udda - att inte passa in i en värld där alla ska vara så likriktade som möjligt och inte sticka ut. 
Vi har ju våra onsdagar i vårt rektorsteam i en nyrenoverad gammal skola utan café, för ett sådant fanns där vi var tidigare. Så Jenny kom på att vi ska turas om att ta med fika varje onsdag till vårt team och den här veckan var det min tur. Köpte färska frallor och gjorde i ordning dem i all hast på morgonen. 
På torsdagsmorgonen läste jag recept till frukosten. Skrev en lista på vad som behöver inhandlas och sedan var det järnet till jobbet. 
Efter jobbet slängde jag i hop en deg till scones, kvällen innan hade jag bakat en Chokladkladdkaka. 
De här tre ( skolans kvalitetsutvecklare, idrottslärare och speciallärare och tillika schemaläggare) frågade om de fick komma hem till mig i juli och gratta mig, och jag sa ja direkt. Sedan hände det en massa och vi flyttade fram allt till i går. 
 
Märkligt var att jag dukade för fem, gjorde fem smörgåsar med lax på och plockade fram fem champagneglas fast vi bara skulle bli fyra. 
De kom och sa att de hade med sig en hemlig gäst, och den hemliga var skolans förra kvalitetsutvecklare Ulrika, så skoj! Är jag synsk eller?
Vi skrattade åt det som i stunden är komplicerat och kaotiskt men som man kan ha roligt åt efteråt. Där emellan var vi allvarliga då vi landade i livets vedermödor, sådant vi inte kan välja bort, sådant som livet är och blir vare sig vi vill eller inte. 
Tokroliga och supergulliga är de i alla fall dessa kvinnor och med sig hade de massor med fint till mig 💝
Honung från bin som surrat runt i omgivningarna runt vår skola och ett fint tårtfat och bubbel. Någon hade agerat detektiv för att ta reda på vad jag äger och inte av serien Mon ami. 
Fredagsfikat, tror jag att Anna bjöd på i dag på skolan, gott såklart! Här är det Michaela som tar för sig, en av våra gulliga och duktiga unga som jobbar på vår skola och som vi inte skulle klara oss utan. 
 
Nu är det helg, och jag tror den här helgen bara ska få bli, jag har inte planerat något vilket känns rätt så skönt.
 
Njut av helgen, alla goa som läser min blogg!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: