Riksgränsen i september

Finaste tiden på året, att få njuta av naturens årstidsväxling. Helt sinnesjukt så vackert det är, med eller utan sol. 
Men först en arbetsdag som avslutades med utbildning för ledningsgruppen under ledning av Niklas Försther. Vi hamnade i källaren i gamla Centralskolan, till en början. Helena var lärare här på skolan till den lades ner, 2005 kanske det var. Åren går fort. 
Elisabeth blev nostalgisk, hon gick sina första skolår här, och just nu befann vi oss i den gamla slöjdsalen. Magda var med, men vill inte vara med på bild, har hon sagt någon gång. All respekt för det. Efter en timme blev vi avhysta, nu skulle ett gäng små ha modersmålsundervisning här, lite förvirring tills vi fick ta över ett annat rum, där det också satt elever och hade modersmålsundervisning på något annat språk. De skulle i sin tur få något annat, och vi kunde fortsätta i det här rummet med att fundera på vad som var vår styrka, våra utvecklingsområden och så vidare. 
 
Någon gång innan 17.00 avslutade vi och jag drog i väg i all hast hem. Allt var färdigt och packat. Lukas är kvar hemma, vilket underlättar, inget hemma som måste fixas innan man ger sig i väg - bara lite disk som jag snabbt plockade in i diskmaskinen, lite prylar som låg fel som jag flyttade på tills min man ropade. Jag gav mig och studsade in i bilen och sedan blev det nästan 50 mil medans vi lyssnade på poddar och musik. Jag åt min middag i bilen den här gången, goda smörgåsar som min man fixat.  
23.00 var vi här. Packa upp och bädda.
De var fler än vi som valt en helg här, det lyser i fönstren här och där. 
Min fjällflora, men nu är det inte så mycket som blommar längre. 
Optimist, tänkte läsa lite i min bok jag köpte i somras, nu är det dags för något nytt. Men, jag var alldeles för trött. Kanske någon annan dag.
Denna morgon, när jag vaknade utvilad, en semesterdag och så himla gott att vara här. 
Frukost och en lugn förmiddag, innan vänner rullar in för en helg hos oss och vandring. Ett annat gäng vänner kom i går då jag fortfarande var på jobbet, de bor i Björkliden och dem träffar vi i morgon. När affären öppnar ska jag traska iväg och handla lite mat till vår lunch. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: