Frihet eller?

Något jag uppmärksammat då jag nu fyllt jämnt, är att helt plötsligt börjar alla fråga mig hur länge till jag tänker jobba. Märkligt, är det bara jag som inte funderar över sådant trivialt som pension? 
I dag har vi i alla fall avtackat en som tagit steget, att ge sig själv frihet att göra vad hon vill när hon vill. Blommor, från Maddes fina trädgård i Sävast igen. Tur vi har Madde, lärare i år 6  som om och om igen levererar blommor till alla uppvaktningar på skolan. 
Först var det jag som fick säga några ord, och ge en present från skolan för alla 22 år som Ann lotsat/ undervisat på vår skola! Beprövad erfarenhet och kompetens från livet i skolan som Ann tar med sig in i det nya livet. Hon är en oerhört pigg och levnadsglad kvinna som kommer att fylla sin frihet med massor av roliga saker. 
Sedan blev det fler presenter som delades ut. 
Många fina ord som sas och jag undrade vad Ann skulle göra i morgon? En vanlig onsdag då hon inte skulle stiga upp tidigt och åka i väg till skolan, så som hon gjort i så många, många år. 
 
-Sova länge, och packa för en fjälltur sa, hon glatt. 
 
Vi fikade gott, Ann hade med sig massor av gosaker. I mitt huvud blev det lite av en karusell, tänkte på hur fint det är att kunna åka vart man vill när man vill, typ fjällen, samtidigt som jag mår så gott av att ha en skola att åka till varje dag som jag trivs på. 💞
 
Pension, är väl okej ändå.
Vill ändå inte tänka så många år framåt, 
livet blir vad det blir,
planera gör jag, men inte allt...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: