Fredagskväll

Att starta helgen med middag för vänner en fredag efter jobbet är en utmaning, men riktigt skoj och så har man ju ändå lite kvar av helgen efter den kvällen. 
 
Hur hinner man med då, kanske någon undrar. Förberedelse, förberedelse och sedan kör man. 
 
Det här är ju lite av en födelsedagsmiddag, för de här goda, glada gänget. De var ju på resa några av dem, då jag fyllde år i somras. Med en pandemi och allt annat blev det bra, att vi spred på trevligheterna. 
En något skynklig linneduk hamnade på bordet, och ingen sa något om att den var skrynklig ;-) alltså hör det till min installation, ha haha. 
Efterrätten, en blåbärspaj som jag gjorde i ordning på torsdagskvällen näst intill klar. 
 
Laga mat som går att förbereda lite, då blir det mindre att göra efter jobbet, med endast någon timme till godo. Allt beroende på hur tidigt du bjuder hem dina gäster förstås. Jag utmanade mig själv och bjöd hem dem 18.00 och till min hjälp hade jag ju min man så klart.
Förrätt, en italiensk bruschetta. Det enda jag fixade klart från start då jag slängde mig in genom dörren hemma på eftermiddagen. 
Gästerna ramlade in, och de fick roa sig lite själva medan jag och min man värmde upp varmrätten och skar upp brödet. Alla gäster anlände utom en, vår sons tränare, som hade till uppdrag att coacha Lukas lag den här kvällen. 
 
-Hur kan du bjuda hem gäster en kväll då det är match, sa min lite frustrerade man. 
-Osmo kan väl inte komma, han måste coacha oss, sa min son lite missnöjd. 
 
-Okej, jag hör er frustration, men vi löser det, sa jag och tänkte att de löser sig. 
Tränaren kom inte till 18.00 utan dök upp någon timme senare, och en halvtimme efter kom en nyduschad  Lukas, och maten värmdes upp för dem om än lite sent. Alltså, det löste sig!
Daniel, en av våra vänner som är minst lika vän med vår yngsta son. Rätt så fint ändå, att vi kan ha samma vänner liksom. 
 
Middag i dag, hade inte fungerat, för nu är min man och mellanson på fågeljakt. Och snart åker några av de som var hos oss i går till Spanien, och några andra av dem som gästade oss hade nyss kommit hem från Spanien. Det är inte lätt att hitta kvällar som passar för dagens aktiva människor. Men det går...som allt annat.
 
Snart kommer våran lilla Hugo, ett år. Jag ska vara med honom nu i ett dygn då hans föräldrar ska på SPA. Ska bli så mysigt och lite spännande att se hur vi lyckas med "nattningen", den här gången. Det var lite svettigt i somras då han sov här sist. 
 
 
Njut av den fina lördagen,
och är den inte fin hos er, så gör det bästa av det ni har!
Kram!
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: