En helg i Umeå

"Herrens vägar äro outgrundliga", på fredagsmorgonen fick Lukas en förfrågan om han kan tänka sig att spela två matcher med Vännäs, ett litet samhälle strax väster om Umeå. Vår son tyckte det kunde bli skoj att spela lite division ett hockey igen så varför inte. Jag visste så klart inget om det här, jag hade fullt ös med och på mitt jobb hela dagen. 

När jag jobbat klart för dagen fick jag vet Lukas plan för helgen, att ta bilen till Umeå och Vännäs tidigt på lördagmorgon en nätt tripp på så där 26 mil. Snabbt sa jag då att vi, hans far och jag kan ta en helg i Umeå och så åker vi nu, typ om 30 min så får han åka med oss. Att få ett hotellrum i Umeå var inte lätt, jag ringde runt i all hast då alla nätsidor visade att det inte fanns något rum att boka. Till sist lyckades jag få tag på rum, gudskelov.  (null)

(null)
Efter allt packande av hockeygrejer kom vi till sist i väg.   20.30 var vi framme. En hungrig son och fullsatt överallt. Take away, från Tapas Bar räddade kvällen.  (null)
Så gott! 
(null)         
(null)
(null)

Match 16.00, då hade vi tid att njuta av brittsommarvädret i Umeå några timmar. Jag har också försökt få bord på någon trevlig restaurang här i Umeå i kväll, fullsatt överallt, så det får väl bli något tråkigt hamburgerställe  då. Spontana besök här är en utmaning, vilket jag inte hade trott. Nåja, det är ju skoj ändå, att  få andas västerbottniskt syre för en helg. 

Lukas drog iväg och åt lunch med Lulekompisar som pluggar i Umeå. Jag och mannen strosade runt i stan och fick tid för en skön fikastund också. Jag gillar Kulturbageriet, mysig miljö och gott fika. 
(null)
På toaletten på Stora Hotellet har det en superfin kran…
"Glöm det", sa min man genast! 
"Det finns inte reservdelar att få tag på till dem och dyra är de också". Så var det med den saken! 
(null)
Lampan vi har vid vår ytterdörr i Riksgränsen har de även här i Umeå, fast inomhus. 
(null)

(null)

Fortfarande mobilinlägg vilket är så frustrerande då bilder hamnar fel, så trist!

Ha en glad och go lördagskväll! 

💖 Maria
Ajli Müller:

Det är jättemysigt att få läsa och kika på Umeå ur en besökares kamera! Du får mig att vilja gå ut och "göra stan" typ :)

Svar: Så roligt, att du blir inspirerad, förstår att du bor i Umeå. En fin stad!
Moi

Kommentera inlägget här: