Bokklubben läser...

Det är nu någon vecka sedan vi hade vår sista bokträff, men då, precis då, började min dator att strula. Det visade sig att den är för gammal för att sätta in ny programvara. Alltså blev det en ny MAC. Men bokklubben hade läst "Svält, hungeråren som formade Sverige". En riktigt bra berättelse om vår historia och då specifikt åren 1867-69. Tänk, om det enda ni har kvar att äta, är skinnet från en gammal sko!  
Den här kvällen var Katarina värd. 
Här där Luleälven rinner ut i havet. 
Valnötter, från Katarinas Valnötsträd. 
Huset, så fint och med en sagolik utsikt. 
En fräsch grön drink välkomnade oss. 
Drinkarna stod ute på altan i kvällskylan. 
God förrätt. 
Min present till värdinnan, inköpt i Boden i all hast på lunchen. 
Katarina, en spännande kvinna med massor av strängar på sin lyra. 
Jag kom först, sedan susade Anita in från Piteå. 
Strax efter gled Bitte in. Stina som kämpar med sin sjukdom och behandlingar kom inte, men skickade med mig en liten fin påse med något gott till oss. 
Barkbröd, som åts under svältåren. Bröd som Stina skickat efter från Västerbotten. 
Så mycket godare än vad jag trodde. Men jag tror att brödet innehöll mindre av allt gott då, under svälten. Gulliga Stina, som tänker på oss mitt i allt hon kämpar med 💝
Som vanligt hade vi massor att prata om förutom boken och den historia som vi inte hade hört så mycket om under våra historielektioner i skolan. 
Maten, så god, med en touch av Turkiet. 
Chailatte. 
Chokladpudding och annat smaskigt. 
 
Nu har vi en deckare att läsa till nästa träff. Oj, jag som aldrig väljer deckare i vanliga fall, men det är ju lite av tanken med en bokklubb, att man läser varierad litteratur, och sådant som man själv inte skulle välja. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: