Söndagsmood

Vaknar utvilad och pigg, ensam hemma. Min man och två av tre söner är på fågeljakt, eller något sådant. Yngsta sonen är på hockeyhelg i Malmfälten. Alltså mol allena.
 
Lite av min helg så här långt...
 
Fredagkväll och stjärnljus!
Lukas vet hur man ska förgylla tillvaron en fredagskväll. Han kom hem sent på eftermiddagen och hade med sig saffranssemlor, så gott!!!
 
Lördagsmorgon, uppstigning och frukost i all hast. 
Hockey varje helg för Lukas, lördagmorgon såg det ut så här tidigt, då jag skjutsade honom till bussen. 
-Inga vantar, säger mamman...?
-Behöver inga, säger sonen.
 
Förstår mig inte på dem som väljer att frysa, då det finns allt man behöver för att slippa. Kör honom till en knökfull parkering utanför ishallen. Åker hem för att fixa lite inför fika ute på altan med Stina som genomgår behandlingar som gör henne extra infektionskänslig. Tur det är så milda vintrar (miljöpåverkan till trots) med tanke på sådant, för då kan man träffas ute utan att frysa. 
Det här monstret hade Stina sparat, som hon fått  av Lukas för så där 18 år sedan. Han blev arg på sina föräldrar och gjorde den här i ilskan, sedan tyckte Stina att den var hemsk och fin så han gav henne den. Skoj, att den finns kvar!
Jag hade precis fått ut det mesta av fikat då Stina kom. 
Iskristaller som gör allt extra vackert i det novemberdunkla dagsljuset. 
Vi satt på varma dynor av ylle och pratade i kapp om allt som hänt sedan sist. Så skönt ändå, att vistas ute i det härligt krispiga vintervädret.
 
Jag ska snart vara med Olivia, mitt gulliga 7-åriga barnbarn. 
Hoppas att hon vill vara ute ett tag, så kanske vi kan traska iväg på en skogspromenad...
 
 
♥ Maria
 
 
 
 


Kommentera inlägget här: