Livet här och nu

I går efter mitt träningspass, en skön dusch, frukost och lite fix, traskade jag iväg på en liten shoppingrunda i Kiruna city.
En ovanligt varm novermberdag -1° men mulet. 
Började först på Kiruna bokhandel, en av de få genuina affärer som fortfarande finns kvar, och som har böcker i massor och i olika genrer. Här köpte jag årets första julklappar. 
Kikade in i Ateljenords butik. Hantverk från orten. 
Fina akvareller av A-L Abrahamsson.
För jägare som gillar litteratur i serieformat. 
Tyger med renar, kan man köpa i Kiruna på Tygaffären som ligger på Ströget. 
Lite sen lunch, som jag hade tänkt inta på SPIS, men där var det knökfullt, "Rallarcupen" i handboll pågår här i stan, samt höstlov samt dag före helgdag osv. Alltså tog jag med mig lunchen och åt den hemma hos min bror. Julmusch är en julmust med lite mer smak av pepparkaka än i en vanlig must. God tyckte jag. 
En fin dag.
Vi traskade iväg en gång till, för att hälsa på min svägerska. Köpte en present och tog med lite fika från SPIS. 
 
När något oväntat händer, något som vi inte ens skulle kunna föreställa oss, då vi lever mitt i livet, så förändras man som människa. I går träffade jag min svägerska som fick en hjärnblödning för fem månader sedan. Hon kämpar på, har alltid varit en tuff och modig kvinna. Hennes personlighet är hennes styrka idag och som hon har nytta av i sin rehab. Det har hänt massor som är positivt sedan i somras. 
 
Ska hälsa på henne i dag också, men först ska jag och Kajsa ut och traska i vintervädret. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: