Vi jobbar på...

Min dag i går började med frukostmöte på stan.
Vi planerar vidare hur schemat för nästa läsår ska se ut, och då måste vi få sitta ostört. Valet blev frukostmöte på Espresso house. 
Varm choklad med scones till. Kanske inte så nyttigt, men gott en enstaka gång då. 
 
På skolan har vi i några år haft en städkväll i maj. I går var det dags igen. Tidigare, ni vet tiden innan Covid, då bjöd vi in alla föräldrar och barn att delta. Oj, vilken aktivitet det var på skolgården då, det krattades, målades och städades så otroligt bra. Allt för att engagemanget skulle bidra till att vi alla tar ett större ansvar för miljön vi har runt om oss hela dagarna. I år bjöd vi inte in någon utan det var vi som arbetar på skolan som deltog. Det fick bli på ett annat sätt, så både under måndagen och tisdagen har klasserna turats om att städa i sina domäner under skoldagen. I går kväll var det bara vi vuxna som deltog. 
Några intresserade elever deltog, ändå. De bara dök upp och ville delta. 
Så roligt, och så fint det blev, med nya vinbärsbuskar. 
Christoffer, Thomas och Holger snickrade på en förvaringslåda för uteleksaker nere i slöjden, men kom upp och vilade sig en stund. 
Gustav och Lucas putsade fönster såg jag. Saga, Tove, Lena och Felicia fixade väggarna rena från ev. blyertskladd som eleverna missat under dagen då de hjälpt till att sudda. Det var många som städade i förråd och skåp. Det var fler som gjorde en massa, men jag hade inte tid att gå runt och fota alla. 
Jag planterade buskar och fixade i personalrummet med logisitken för mat till hungriga medarbetare. Catering från Torget i Sävast, så god! 
Det var lite trixigt att hitta platser att äta på, innan maten hunnit bli kall. Vi måste ju fortsätta hålla avstånd, så gott det går. Men de som arbetar på en skola är väldigt kreativa, så det löste sig snabbt. 
 
När kvällen började lida mot sitt slut, gick larmet, något av larmen vi har. Jag ringde och försökte få den ansvarige att förstå att vi inte hade gjort inbrott. Ja, sedan fick vi kliva över fulla sopsäckar för att ta oss ut från skolan. Vår Förvaltningsservice ska få i uppdrag att köra i väg allt. Men oj så fint det blev!
 
När man har ordning och reda, blir alla mer måna om att förvalta den ordningen.
Det frigörs också tid och energi till det viktigaste, undervisningen,
då vi slipper slösa bort tid på att leta efter saker och ting. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: