Riksgränsen i maj

Vår bil var så fullastad så vi var glada över att rymmas själva. En ny utegrill då någon stulit vårt lock till den vi haft här i många år. Varför kan man inte låta bli andras saker, blir så less på sådant. Ringde runt och frågade om möjlighet att få köpa endast ett lock till en några år gammal utegrill från Weber. Kring tusen kronor skulle locket gå på. Valde då till sist att köpa en ny grill. 
Den här tog halva bagageutrymmet. 
Andra halvan av bagaget togs upp av fåtöljen. Den har jag köpt av Maria på Klassisk Form i Luleå. Maria och Micke var hos oss när jag nämnde att jag kikat på nätauktioner på en fåtölj hit, budat på en hel del men aldrig hittat någon till rätt pris, eftersom jag hade tänkt få den omklädd också. Då vill jag ju inte betala för mycket eftersom möbeltyg kostar en del plus arbetet förstås. Maria sa att hon är återförsäljare för Artwood och att de har nätta fåtöljer i skinn. Min man ville hela tiden ha en i skinn hit, och jag ville ha en nätt så att det inte blir övermöblerat i vår lilla lägenhet här. Den här passade våra önskemål, så vi slog till. 
Den passade perfekt, lagom stor och riktigt skön att sitta i.
Resa upp med bil nu när vi har ljust nästa hela dygnet är ju ok, jag kunde läsa en stor del av resan. I Kiruna sprang jag in på Spis för att köpa te. De har tidigare haft ett rätt så stort sortiment av ekologiska teer, men inte nu. Trist, men utan te kunde jag inte åka upp så det fick bli ett icke ekologiskt istället. En påse med dajmkakor och...
godaste surdegsbrödet. Blev gott till kvällsfikat/nattfikat. Det blev sent i går kväll, men med ljusa kvällar glömmar man lätt vad klockan är, och har man semester några dagar spelar tiden ingen roll. 
Kunde inte låta bli att köpa wienerbröd också. De var de godaste jag ätit i wienerbrödsväg och vackra att se på. 
Här finns massor med snö, men blöt snö nu i mitten på maj. 
Åt frukost ensam, jag sov längre än min man och när jag steg upp var han redan ute. Vår yngsta son är med oss och han sov fortfarande och jag lät honom fortsätta med det. 
Vädret i dag ska enligt prognosen ha varit det bästa fram tills veckan är till ända. Trist, men njuter av det som är, och njuter av att bara få vara här, även om vädret inte blir det bästa. Läser just nu femte delen om Familjen Bridgerton. Jag tror jag har en del till hemma, sedan kan det vara så att jag läst alla. Det finns åtta barn i familjen, och varje del hittills handlar om ett av dem. Så det kanske kommer fler. 
 
Efter en långsam morgon har vi hängt ute resten av dagen och en stor del av den på skidor, lycka!
 
Jag önskar er alla en fin Kristi himmelsfärds helg!
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: