Några dagar...

Så himla sköna dagar vi haft!
Att somna till det här magiska kvällsljuset, sol över Vassitjåkka och toppen av Vuoitasrita. Det finns faktiskt en glaciär på Vuoitasrita - 

"Toppglaciären på Vuoitasrita har minskat i utbredning och mäktighet under de senaste 100 åren. Men glaciären är alltjämt livskraftig och hade år 2010 ett maximalt isdjup som översteg 60 meter". "https://bolin.su.se/data/svenskaglaciarer/glacier.php?g=103"

 Den här tiden på året är det bra om man kan ta sig iväg ut på skidor rätt så tidigt. Innan solen fått den redan våta snön att bli ännu mosigare. En dag då mannen fick stanna hemma, eftersom hans pjäxor gick sönder dagen innan. Trist, men sådant kan hända. Lukas ville åka dubbelt så långt som jag, men min erfarenhet var mitt vapen, i detta mjuka före är det dubbelt så jobbigt att gå på tur. Han hade orkat, jag vet, men jag hade fått det väldigt jobbigt. Så istället för två mil blev det en mil, men med stigning blir det svettigt trots det. 
Jag stannade och fikade medan Lukas tog en längre tur, båda nöjda och glada. 
Det här är bara en del av alla tält som tittade upp ur snön här och där i Riksgränsen den här Kristi himmelsfärds helgen. Tält på vintern är inte riktigt min grej får jag väl erkänna. 
 
Det kan bli rätt så jobbigt att stå för all matlagning när man är många, även om jag för det mesta gillar att laga mat. Är vi här, har ledigt och rör oss hela dagarna är man trött på eftermiddagen. Då turas vi om med den detaljen, en viktig sådan. 
Lukas har haft flera lagkamrater den här säsongen från både USA och Kanada. En av killarna bodde hos Lukas några dagar innan han flög hem, och lagade den här varianten av Taccos som Lukas nu valde att bjuda sin mor och far på. 
Kyckling, köttfärs, brynt lök med mera. Riktigt gott. 
Medan Lukas lagade mat, satt vi ute och bara njöt av lugnet och den friska luften. 
Jag fixade en efterrätt, en vanlig pannacotta, men ack så god. 
Även om vi har TV här så läser jag oftast. Just nu en riktigt bra bok. 
"De sju systrarna" av Lucinda Riley. Ett följetong här med, så jag har nog något att göra fram till i höst gissar jag. 
 
Nu börjar ett favoritprogram,
"Vem bor här"
Jag är hemma igen, så nu ser jag på TV
ibland i alla fall
😜
 
♥ Maria
 
 

 

 

 

 
 
Kommentera inlägget här: