Renskav, mums!

En tidig morgon jag är vaken, eller nästan inte. Men vi steg upp grymt tidigt, allt var packat förutom frukosten. Den fixade jag snabbt och packade ner i min lilla IKEA-korg som jag köpte i somras. Perfekt för att ta med sig termos och mackor i. Sedan ut på E4:an i 89,2 mil. Någonstans kring Skellefteå stannade vi till och åt frukosten jag packat ner i korgen. En bok att läsa, gjorde att tiden gick så mycket snabbare medan vi rullade ner genom vårt avlånga land. Jag har med mig både jobblitteratur och en bok jag köpte på COOP sist jag handlade. Har inte hunnit in till stan på ett tag, brukar kila in på Akademibokhandeln då och då, så att jag alltid har något läsvärt hemma. Men här i Stockholm kanske jag hittar något spännande. 
Lunch på IKEA i Sundsvall, och enligt de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten får man inte sitta mer än en person vid varje bord på IKEA. Kändes lustigt, att sitta vid var sitt litet bord, i var sin fåtölj med två meter mellan oss då vi åt. Bättre ändå, än de familjer som satt en och en vid varje vanligt bord. Nästan 11 timmar efter att vi lämnat Luleå var vi framme hos Lukas. 
Så rent och fint, överraskad, och på bordet låg hans bok han fick av sina bröder när han fyllde år uppslagen. Boken man måste kunna för att få sin jägarexamen. Känns seriöst, att se för en mor. 
Med i vår kylbag hade vi renstek. Den var frysen då vi packade ner den, och fortfarande frysen då vi packade upp den efter nästan 11 timmar. 
Vi hade gjort upp innan att >Lukas skulle ha potatismosen klar då vi kom, men ack nej. Hur kunde vi tro något sådant? Vi kom fram och han var inte hemma än, utan på väg hem från en dag på Söder med sina hockeykompisar, hej och hå. Okej, så kan det bli. Hans pappa som köpt med sig rensteken var hungrig och började laga middagen och när Lukas kom fick han ändå fixa moset, någon måtta får det väl ändå vara. Jag dukade och gjorde en sallad. 
Maten blev grymt god! En renskavsgryta med gräddsås, svamp med vitlök och en len mos. Till allt ett Amaronevin, bättre kan det inte bli. 
 
Nu några dagar i vår huvudstad med omnejd. Har lite tankar på vad dagen i morgon ska få för innehåll, vi får se...
 
Jag önskar er alla som har sportlov nu, ett skönt och vilsamt sådant. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: