Påskfint

Min väninna Maria driver en fin affär inne i Luleå -  Klassisk Form. Jag sprang in där precis innan hon skulle stänga i går, såg så fint inför påsk, men hade inte tid att kika närmare på något. Jag hade ett ärende, som ni ska få en bild av så småningom här på bloggen. 
Vackra påskägg och fina påskharar. 
Måste nog ta mig hit innan påsk, blev ju inspirerad om något. 
Påskris, det blir ett projekt inför helgen...
 
På skolan har vi rutiner, t ex har vi EHT möten ständigt. EHT står för Elevhälsoteam, och ett sådant team består av expertis på elevhälsa så som kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare och rektor. Vi har dessa möten för att inte något ska "falla mellan stolarna", så att säga. På tisdag hade vi ett sådant möte i Helenas klassrum, vilket är trevligt, att få vara i hennes klassrum alltså. 
Det råder ordning och reda. 
Små saker som gör det trevligt. Miljön ska vara lätt att förändra, så att den fungerar för de elever vi har. Ibland behöver vi skala av, ibland lägga till med sådant som stödjer eleven.
 
Att bli lärare är nog det lättaste, ändå inte lätt om något skulle tro det. Men så mycket svårare är det att utifrån alla teorier man läst om under utbildningen sedan bli den goda pedagogen som läser av, stöttar och utmanar eleverna precis lagom mycket så att nyfikenheten väcks och drivet att lära sig bara ökar. När man lyckas med det får man som lärare belöning för sitt slit och man förstår varför man älskar sitt jobb. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: