Ordningen återställd

Sedan vi kom hem har jag knappt varit utanför dörren. Vädret si sådär, vilket avgjorde att jag ägnade min helg åt att städa och fixa hemma. Just nu, när allt är rent och fint är jag fylld av energi och så nöjd över min insats. Ja, och så hämtades en del möbler i dag, vilket förutom vädret var orsaken till min stora städ och fixar dag. 
Så mycket luft, och det gillar jag.
När vi flyttade in i vårt hus, unga och fulla av optimistisk framtidsanda, hade vi inte så mycket av något. Vi var trendiga innan det var trendigt i var mans hem att ha minimalistiskt, ljust och fräscht.
 
Huset bjöd in oss, gav oss fria ytor att leka med. De första året lärde oss var solens strålar sökte sig in på våren, hur varma sommardagar gjorde vissa rum svåra att sova i och upptäckte hur stormvindarna fick gardinerna att fladdra till. Det var första vintern i huset, innan svärfar kom och hela huset fick mer isolering och ny fasad. 
Här i rummet som nu är gästrum för barn som kommer hem på besök var det en bastu där sängen står, och vid lampan var duschen. När huset byggdes, var det en lägenhet på varje våningsplan, och då var det här köket i den ena lägenheten.  
 
Nu har jag fått in mitt riktigt gamla skrivbord, som jag köpte då jag var 21 år på en antikaffär. Det var ådermålat och riktigt fint, men på den tiden tog man bort färgen alla gamla möbler. Alltså, helt galet vilket jobb det var, att slipa och skrapa bort all färg. För ett år sedan hade jag målat det här skrivbordet, men nu tycker jag nog att de får vara trärent, ett tag i alla fall. 
Här stod nog köksbordet då på 1930-talet. 
Som alltid då man rör till det på ett ställe blir det en kedjereaktion, vilket fick mig att bära möbler fram och tillbaka mellan rummen här uppe tills allt kändes rätt. 
Middagsgäster, så himla roligt. 
 
Drygt fem månader och så himla fin. 
 
Efter allt innefix vill jag göra vårfint ute.
 
Jag vet, vi har massor av snö, men fint ska det bli, med eller utan snö.
Snart påsk, och jag ska jag köpa Penseér,
de klarar ju flera minusgrader och passar bra att börja våren med.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: