Nattgäst

 På jobbet var det en vanlig fredag med ett hejdundrande flöde av möten som vanligt. Från tidiga morgonen har jag möten som avlöser varandra, och mitt i mellan två möten kilade jag in i personalrummet för det traditionella fredagsfikat, en smarrigt god chokladkladdkaka, vet dock inte vem som bakat den, hade inte tid att kika på listan vi har. Senare på eftermiddagen ringde Axel, och vädjade om att bli hämtad för en natt hos mormor och morfar. Så när jag jobbat klart för dagen, åkte jag hem till honom.
Hugo var glad och go som vanligt. 
När vi gosat lite han och jag medan Axel packade sin väska var det dags att åka förbi Coop och handla lite. 
Axel fick välja middag, och han är en riktig gourmand, han valde oxfilé med färsk pasta och en god sås till. Så då fick det bli så. Vi vispade till en rulltårta mitt i all matlagning, för att man bara måste ha något till efterrätt då man ätit en god middag. 
Middagen blev sen, så vi fick äta efterrätten framför TV:n, Axel ville se på det nya programmet med utklädda figurer som sjunger och några kändisar får gissa vilka som döljer sig bakom, "Masked singer Sverige", vet inte riktigt vad jag tycker än, men Axel tyckte det var skoj. 
De hade blivit ljust ute innan vi steg upp, men eld i kakelugnen måste man ha ändå då man ska äta frukost, tyckte vår nattgäst. 
Gott ska det vara. Min nattgäst ville att vi skulle plocka fram allt gott han hittade i kylen. 
Vika servetter, så klart. 
De här köpte jag i Stockholm för någon vecka sedan, har en förpackning till som två små kottar ska få i sina påskägg. 
Koka upp 2 dl mjölk per klubba, doppa sedan klubban i mjölken, och tadaa - varm choklad!
Lite grädde för den som vill. 
Joel och hans pappa har saltat och torkat var sin hög med renstek, vi smakade av båda denna morgon, och jag tycker Joels var godast, lagom salt. 
En stadig frukost, och i em ska Axel på hockeyträning med sin morfar. En besviken morfar får tydligen inte följa med in i ishallen p g a Covid. Livet just nu...
 
I morgon ska vi gratta vår äldsta son som fyller år. 
Några arbetsdagar till och så är det påsk, en påsk hemma som i fjol.
Just nu gör det mig inget,
jag ska försöka göra den som magisk som möjligt ändå. 
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: