Hemmapyssel

Efter en dag i bil, med litteratur att läsa gick resan hem från Sollentuna ändå bra. Jag gillar ju egentligen inte att sitta still, rör mig helst om jag kan. Det som får mig att sitta still, är utmanande arbetsuppgifter och intressant litteratur. Jag hade med mig både skönlitteratur och facklitteratur, så jag läste i princip hela dagen, det tar ju en hel del timmar att köra 89 mil. Väglaget, var uselt. 
Ungefär 2/3 av sträckan var isig, snömodd, snöblandat regn och snö om vartannat. 
 
I dag har vi stökat på hemma, tvättat upp och städat lite överallt. 
Min nya linnekudde, den enfärgade från Norrgavel. Passade ju bra ihop med Marimekkokudden. 
Våran Joel som flyttade hit till Luleå för snart två veckor sedan skulle komma och hämta resten av deras möbler hos oss i dag. Jag gjorde i ordning för det, och väntade och väntade. Till sist ringde jag honom och frågade var de var. 
 
- Vi är vid Niporna i Karlsvik och grillar med kompisar, sa han och nämnde något om att de kanske inte hinner hämta något i dag. 
- Okej, då vet jag...
 
De är ju två gulliga bohemer min son och hans söta flickvän. Möblerna var inte prio ett. Så jag har lite stökigt just nu, eftersom jag tömt hans skrivbord från mina pinaler, och inte fått mitt andra skrivbord på plats så länge hans står kvar. Jag dricker en kopp te och andas, nytt fräscht te så gott.
Snart påsk, så jag plockade fram tuppen igen. Färgade ljus, vet inte riktigt vad jag tycker. Har alltid gillat vita bäst, men köpte några nougatfärgade bara för att. 
Putsade mässingsstakarna och planterade om några blommor i farten. När jag behövde hjälp av min man med det ena och det andra tyckte han att jag skulle sätta mig ner med lite jobblitteratur så han kunde få lite lugn och ro. Tror ni att jag lyssnade på honom ?
Ett gulligt tips!
Hittade bilden på Insta, ett konto som heter "diysweden" av Katarina Hörnberg. Kanske något för taggade fritidspedagoger och kreativa pyssliga elever. Mjölkkartonger som blivit fågelbon. 
 
Att våren tvekar, det vet vi ju,
det gör den varje år,
i alla fall hos oss.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: