Hemmahelg

Helgen börjar lite smått redan på fredagsmorgonen tycker jag. Det är känslan av att ha den här fina helgen framför sig som är så skön. 
Maria K på skolan bjöd på fanstastiskt gott fika. 
Mina fredagar på jobbet är galet intensiva. Fördelen är att dagen rinner iväg hur fort som helst. Jag hade middagsgäster på väg hem till mig, så det blev ilfart hem när allt var undanstökat på skolan. 
Två gullungar som kom med sina föräldrar. De badade bastu,  lite barnprogram, och en supergod middag.
Madde, min svärdotter önskade sig fisksoppa, så då fick det bli fisksoppa. 
Gustav vispade ihop en riktigt god aioli till soppan. 
Det var två små trötta barn som åkte hem, vi var två trötta farföräldrar som skulle se på nästa avsnitt av EXIT, men nästan somnade i soffan innan vi kom på att det är lika bra att sova i sin säng. Har ni sett EXIT? Om inte, så gör det, så vidrigt och baserad på verkliga finansmän i Oslo. Det är just den vetskapen som gör det så vidrigt, att man faktiskt vet att det här är verklighet, för en del i alla fall. De är fyra män men oändligt med pengar, men med noll empati. 
I dag har jag försökt göra livet i familjekarantän lite bättre för vår lilla Axel. Han har ringt mig några gånger, och varit så ledsen över sin situation. Jag funderade lite och kom på att han behöver muntras upp, han är inte sjuk själv och jag hoppas att han slipper bli sjuk. 
Så jag plockade ihop lite smått och gott som jag har här hemma, åkte iväg och köpte ett spel, Labyrint, som jag själv satt med i många timmar som barn, tills jag kunde rulla denna lilla kula fram och tillbaka om och om igen utan att den föll i ett hål. Lite så har jag alltid varit, när jag vill kunna något har jag lagt ner oändligt med timmar på det. Hoppas nu att Axel hittar lite tidsfördriv i spelet. Han beställde ett Maxmål när jag frågade om han villa ha något, så jag pep förbi vår lokala hambugerkedja, som nu finns över hela Sverige sedan länge. Inte ett barnmål, sa han. För jag blir inte mätt på det längre. Han börjar bli stor vår lillkille, förstod jag då. 
Hoppas alla hinner bli friska till påsk och att de inte blir allt för sjuka. 
 
Ute har det regnat,
det har smattrat mot plåttaket
och jag får en känsla av att vintern börjar ge upp.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: