Sommarlov...

-Vad gör ni på skolan på sommarlovet, undrar en del. 
-Oj, ni skulle bara veta, säger jag då.
 
Det är det systematiska kvalitetsarbetet som är i fokus just nu. Elevernas resultat som ska analyseras, och det viktigast är ju vad vi gör sedan av det vi ser och vad vi kan utveckla. Utvärderingar görs för att vi ska bli bättre och bättre, för att fler och fler elever ska nå målen och så klart ska de må bra, det hör ju ihop. Hur kan vårt trygghetsarbete bli bättre?
 
Ett klassrum med angränsande grupprum är högsta önskan för alla lärare, och hos oss får så där hälften av lärarna ett sådant klassrum, eftersom det är en stor brist på vår gamla skola. Kreativitet är  inte en bristvara hos oss, så tacksam för det! Alla hjälps åt att hitta så goda lösningar som möjligt för att skapa miljöer som ger den mesta och bästa miljön för lärande. Nu räcker det inte med grupprum och goda fysiska lärmiljöer, vi måste säkerställa en massa annat också. Det här tar tid, och är sådant vi funderar på och löser dessa dagar, då det är sommarlov för eleverna.. 
Jag lever värsta lyxlivet just nu!
Min mamma är hos oss några dagar och lagar middag varje dag. I går kom jag hem till det här!
Mammas egentrillade köttullar med en superdupergod gräddsås till. På grund av, ni vet vad, det som börjar på C, så är det mer än ett år sedan hon var hos oss sist. 
Vi fick övertala henne att komma nu, för hon hade egentligen inte tid. Massor att göra före midsommar, sa hon. Ni hörde rätt. Hon har så mycket att göra så det var inte det lättaste att få henne hit. En detalj till, varför ska hon sitta hemma hos mig på dagarna när jag bara arbetar?
 
Tillsammans har vi nu försökt lösa det, en av mina söner som arbetar hemma en stor del av sin arbetstid nu sedan mer än ett år tillbaka, kom med sin dator och jobbade någon timme hemma hos oss. Så även om han arbetar så är hon inte ensam här. Frida är ju barnledig så hon, Hugo och Axel har också varit sällskap åt mamma en stund de här dagarna och de kommer i morgon igen. Det känns bra eftersom jag jobbar på skolan för fullt precis som mamma sa. 
Det var på väg hem när jag kom från jobbet. 
Lilla Hugo ställer sig upp hela tiden, och står sedan där strålande glad och vinglar på lite ostadiga knubbiga ben. Jag lovade Axel att vi skulle göra en tur till Hägnan då jag får semester. Så klart ska vi dit! Roligt att ha något att längta till för både honom och mig 💖 
-Glöm inte att vi ska gå upp på Bälingeberget också, säger den gulliga killen som inte glömmer det vi pratat om.
-Så klart ska vi gå upp där, men vi kan väl vänta tills myggen slutar vara så himla arga.
 
Sommarlov för lärarna, ja de har några fjuttiga dagar till att abreta innan de får sommarlov, och vi andra på skolan, vi som inte har ferietjänst jobbar på och är lika glada ändå 😘
Tänder ljus när svarta moln gör juninatten mörk. 
 
Tänd ett ljus, och låt det brinna...
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: