Midsommarafton utan sill.

Jag bestämde mig för att vi inte skulle ha en traditionell midsommarafton, vi hade planerat annat men livet kom emellan som man brukar säga. Då kan man lika gärna hitta på nytt. 
Köpte en ny växt, Myrsin. Ser lite ut som en Myrten som jag haft några av men inte lyckats med. 
Vågat av mig, men man måste våga testa nytt ibland även om det bara är en liten grön växt. 
På torsdagskvällen hade jag snabbt flyttat på en tung, riktigt tung betongkruka och lyckats få ryggskott eller något liknande. Har aldrig haft ryggskott tidigare så jag vet inte hur det känns, men det jag fick gjorde rejält ont. En stunde senare då jag ojade mig som värst hörde Stina av sig och underade om vi ville komma förbi, vilket vi ville och trots det onda så cyklade vi iväg. 
Stina och Kenneth på deras varma och sköna altan. 
Stina är en fixare av rang, nu bjöd hon på bubbel med rabarbersirap i. 
En god paj med kokossocker i.
Den enda sill jag ätit i helgen, Stinas goda matjesilltårta. En mysig kväll med goda vänner. Bättre kan det inte bli.
 
Det onda i ryggen blev med ens lite mindre ont av en trevlig kväll. Vaknade dock med en ännu ondare rygg på midsommarafton. 
Inte mycket att göra åt det onda en afton, tog en värktablett och försökte ta det lugnt ett tag. Gick så där...
Bakade ändå godaste midsommartårtan. Fixade mat, om än lite enklare och lite annars än vanligtvis en midsommar. Vi gjorde allt lite asiatiskt istället i år. 
Starx före 15.00 åkte jag in till Södra hamn i Luleå för att hämta våra midsommargäster. 
Isbrytarna Ymer, Atle och Frej har fått sommarlov de med. 
Jag satt och väntade i solen och förundrades över hur många som spenderade sin afton här, i Södra hamn. Många spelade basket, andra bara satt och njöt på olika ställen längs hamnplan. Så olika vi  väljer att göra och kanske också för att många av dem som var här inte har annat att välja. Bra ändå, fast olika. 
Sedan gled Lapponia in i hamn och Frida med familj klev iland med lille Hugo i vagnen efter några dagar på Brändöskär. Vårt midsommarfirande började och sedan har det pågått tills i morse typ.  Fast egentligen började vårt firande på torsdagkväll hos Stina och Kenneth. Fullt ös sedan dess och massor av värme och kärlek och i dag en midre ond rygg. 💖
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: