Midsommar del 2

Asiatiskt på midsommarbordet.
Långbakad ryggbiff som sedan får en dressing av olika gosaker som japansk soja, fisksås, chili, riven vitlök, riven ingefära med mera. Risnudelsallad med korriander. För säkerhetsskull fixade min man grillade revbensspjäll som barnen gillade bäst.  
Allt var gott och så osvenskt en midsommar. 
Däremot måste man ha en jordgubbstårta på midsommarafton, det är sedan gammalt. 
Axel som hoppade av Lapponia i Klubbviken för att hans pappa var där med båt. Så han fick någon timme där innan han kom till oss. Lillkillen som börjar bli stor och pratar om havet som om han aldrig gjort annat än åkt båt. 
Doglas och Charlie, Axels gulliga bonusbröder. 
Som sagt var, jag hade grymt ont i ryggen hela midsommaraftonen, fast jag tog värktablett så gjorde det ont, fast lite mindre ont förstås. På midsommardagen cyklade jag till Siriwan vår "husdoktor". 
Siriwan i sitt apotek, här fick jag smaka på olika gröna saker som jag borde äta mer av. Efter så där två timmars knådande som ibland tog så ont så att jag ville hoppa ur min kropp milt sagt, var hon klar med min rygg. Jag cyklade hem utan smärta, alldeles sant!!!
På midsommardagen firade vi min man och likaså mina barns far som fyllde år. På grund av min onda rygg bestämde vi oss för knytis. Nu hade jag ju inte ont längre men skönt med knytis hur som haver. Jag har varit väldigt försiktig hela dagen, så att inget tokigt händer igen. 
 
Solen sken i alla fall och det var gudomligt skönt. Frida och Otto drog i väg till stranden med alla barn, Gustav och Madde hade varit på Sandön och kom lite senare. 
 
Hugo som älskar att bada, hade plaskat för fullt i Lule älven och började bli trött. Han fick hoppa runt i olika famnar under kvällen. Så bra när man är många. Olivia var hundvakt, hon är helt såld på Joels valp.
 
En skön kväll med stoj och stim.
En man som blivit ett år äldre, lycka bara det. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: