Fotboll och annat

Det verkar som om hela Sverige ser på fotboll, förutom jag då. Jag har massor med annat som jag prioriterar före fotboll på TV. Städat t ex, vi har ju midsommar snart. Sommarfint och fräscht hör ju midsommar till. När jag var barn minns jag hur min mamma och mina mostrar städade och skrubbade mormor och morfars norrbottensgård veckan före midsommar, det var ett måste då. När allt var så fint och doftade rent av såpa och annat skulle de breda golvtiljorna behandlas med fernissa. Det var viktigt, och ingen fick gå in i rummen medan golven torkade. Efter mormors hus, var det vårt sommarhus som skulle skrubbas, och det blev midsommar varje år med nyfernissade golv och kristallklara förnsterrutor. 
Dagar som gått - en regning eftermiddag kom Frida och Otto förbi med barnen. Otto hjälper oss med vårt blivande badrum, då fixade jag middag för oss alla. Det var massor med jobb att göra och timmarna gick. Hugo blev så trött så Frida åkte hem med honom, och de större killarna blev kvar. Varm choklad och mackor åt de sommarlovslediga gossarna. 
De ritades och under tiden läste jag högt ur Bröderna Lejonhjärta. Man får passa på, när det ändå sitter stilla en stund de små liven. Nu är de ute i Skärgården och kommer hem lagom till midsommar afton. 
De sociala arvet, ni vet. Jag är ju inte lika städgalen som mamma och mina mostrar var då en gång för länge sedan. Men, men renbäddat och städat vår vindsvåning har jag ändå gjort i dag efter jobbet. Min mamma skulle nog önska att jag vore mer lik henne än vad jag är...hon har suckat massor av gånger under årens lopp. Märkligt ändå för jag har alltid varit rätt så nöjd med mig själv även om jag inte trampat samma stigar som henne 😜.  
Jag älskar den här utsikten.
 
Bottenvåningen fick inte lika mycket kärlek den här kvällen, jag blev tvärtrött och så har vi ju ett badrumsbygge som bidrar med ett kaos av och till. Det kommer ju fler kvällar, i alla fall en kväll till innan aftonen, så det är lugnt. Mat, jag tror att vi ska bryta lite med mattraditionen det här året, laga lite annat än det vi vanligtvis brukar. Traditioner har sitt värde, men de får förändras, och de förändras hur som helst då och då även om vi inte alltid vill det. 
 
Låt oss få leva och växa där vi trivs, 
lite ordning, absolut, 
men livet är ju här och nu,
inte sedan...
 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: