Uppfylld av livet

Här hos oss är det lite svalare nu, inte så varmt som vi haft i flera veckor. Så nu passar jag på att göra de där man behöver göra som inte orkas med då det varit tokvarmt. 
Den här bänken var det som jag köpte hos Nisse i Öjebyn. Den såg riktigt tråkig ut, men jag anade en viss potential i den. Med lite jobb skulle den bli fin, och det är tråkigt att slipa, men nödvändigt ibland. 
Målat enligt konstens regler, d v s först grundfärg, sedan två lager med den grå färgen som var dyrare än själva bänken. Jag kan inte köpa en burk med färg som nästan är den nyans jag vill ha, alltså fick de bryta fram en som passade mig, vilket alltid bli dyrare. 
Nöjd över resultatet. Med massor av färg kvar ville jag hitta något nytt projekt. Inte svårt, vi har två gamla adiron dack stolar. 
De var vita, och behövde ny färg. Blir nog rätt så fint ändå, med två grå som knyter ihop allt på altan med den gråa bänken. 
En natt var vi barnvakt åt lille Hugo. Hans mamma och pappa skulle iväg på spa, och då fick mormor gosa med den här lille skrutten.
Oj, så mysigt men när han skulle sova för natten blev hans mormor lätt svettig. Efter 45 min tog morfar över och då somnade han efter fem ynka minuter. Den stolte morfarn fick i alla fall höra att jag gjort ett värdefullt förarbete. Hans sov hela natten fram till 07.05 och var bara go och glad då han vaknade. 
I förrgår var det Alexandra som stod för middagen. Så himla gott, en smakrik kycklinggryta. 
Hon fixade till och med en supergod efterrätt, med saffranskladdkaka och hallongrädde. 
En födelsedagspresent fick jag också av hela gänget som gästat oss, så himla fint! Presentkort, på en rolig affär och presentkort som jag gillar skarpt. 
Samtal på kvällarna om bland annat olika kulturer. Jag har intervjuat Maxi om hans bakgrund och visst är det kontraster, att vara född i en irakisk diplomatfamilj, som fått fly och sedan hamna i ett Sverige med allt vad vi har på gott och ont. 
Hälsat på hos Gustav och Madde. 
Zayne fick leka med sina tremänningar.
Vi blev bjudan på en god rabarberpaj. 
Olivia, blott sju år gillar att inreda och hennes pappa tror att Olivias farmor kan ha påverkat hans dotters intressen. Hon sa åt honom i går att hon tycker om att titta på ett program med en man som heter Ernst, och då var han övertygad om att hans mamma kan ha påverkat dottern en hel del. Skoj!
Gullfia!
En annan Gullfia, min brors dotter Kajsa hade med sig den här härliga bokhögen med böcker som hon handplockat åt mig! Alltså hur fint är inte det?! Tack snälla Kajsa!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: