Semester, en oplanerad sådan

En arbetsdag, med allt som behöver fixas innan, så avslutar jag den här arbetsveckan. Lata dagar att se fram emot med familj, släkt och vänner och (någon dag helt ensam, kanske...).
Min bror och hans gulliga döttrar är hos oss, deras mamma och tillika min brors sambo är på sjukhus, har varit med om en hjärnblödning. Det har varit en orostid utan dess like, för dem och alla anhöriga så klart. Nu har hon en lång väg att vandra med rehab och liknande. Tråkigt är att de inte fått träffa henne här på vårt sjukhus p g a covid, men förhoppningsvis ska de få träffa henne en stund under helgen som nu stundar. I Kiruna där de bor är det ett litet sjukhus i jämförelse med vårt och där har de fått träffa henne varje dag, men fått covidtesta sig innan de fått komma in. 
Axel har sovit över, såklart ville han det då morbror Lukas äntligen kommit hem. Axel och Anders åt frukost tillsammans i godan ro, innan jag åkte i väg på jobb. Övriga sov, i det stora, tysta huset. 
 
Vår altan nyttjas hela dagarna nu i värmen, men vi skulle alla önska att den hade ett tak, vet bara inte hur man skulle göra det snyggast mot husets exteriör?
Frida underhåller sina kusiner med spännande delar av hennes liv. Vi skrattar då och då när hon berättar med inlevelse, dramatik och komik om allt hon är med om. Gullfia!
Ljuvliga kvällar, ljuvligt att få vara en del av allt det här. Olivia var också med i matchen men klev av,  av oklar anledning. Tror att det var för att hon inte hade sina fotbollsskor...
Lukas roar de små och ingen av oss övriga vuxna förstår hur han orkar med allt, och hur länge som helst. 
Fika hör sommaren till, helst ute eller på vår veranda. En helt vanlig sockerkaka med det godaste som finns nu under sommaren, jordgubbar och grädde. Vi hjälps åt med allt, mat och sådant, vilket gör livet så mycket enklare. Min brors döttrar är väluppfostrade om något, de hjälper till med allt och har ett otroligt ordningssinne, vilket är guld värt. Min bror fick mer av ordning och reda i generna än vad jag fick och det har spillt över på tjejerna som givetvis har fått en lika stor dos ordningsgener från sin mamma också, dubbelt upp alltså. 💖
Mysiga stunder, med fina samtal om allt som är viktigt och oviktigt. 
Efter solsken i många dagar kom regnet, så efterlängtat. 
Skönt att regnet kom, rensade luften och vattnade allt som gror. 
 
Jag har inte lyckats så bra med pinoer tidigare, de har dött av kalla höstar då is lagt sig innan snön kommit osv. Men skam den som ger sig, jag har köpt nya och nya. För ett år sedan köpte jag nya igen och äntligen, blommar de! Klippte så klart in dem innan de blommat ut. Kan vara den vackraste blomman som finns. I år hade en av dem fem knoppar, rekord! 
 
Lev livet här och nu, mina vänner!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: