Runor

Historienörd som jag är blev jag helt besatt när vi hittade gravarna från Vikingatiden här i grannskapet. Så någon timme googlade jag på fornlämningar och fann att det finns en runristning alldeles här i närheten. Hittade koordinaterna och fick med mig Lukas, vilket inte är något som helst problem, man behäver knappt nämna äventyr för honom så är han med på tåget. 
Klockan var nära midnatt, lite skumt ute och vi hade på mobilens ficklampa för att kunna se något. Det är så där 50 meter från där Lukas bor som de här runorna finns ristade på en stenhäll. Läste på nätet att Sollentuna kommun är ett av de fornminnestätaste områdena i Sverige. Gotland är ju ett annat fornminnesrikt område.  Jag borde nog ha blivit arkeolog, men när jag nu inte blev det får jag väl vara lite amatörarkeolog då och då istället. 
Intill stenhällen fanns den här skylten, men jag vågade knappt läsa för det prasslade bland buskarna intill och jag avskyr råttor och annat vidrigt. 
Den här gamla bilden hittade jag på nätet då jag googlade. Samma stenhäll någon gång för väldigt länge sedan.
Mitt på dagen tog jag en liten cykeltur till Edsvikens Piazza & Gelateria. Lukas tyckte jag skulle ta mig hit och gav mig faktiskt pengar till något gott att förtära, lilla gubben, tacksam för att hans mor städar! Det blev en Bellini och en supergod glass. 
Ett populärt ställe som ligger vackert intill slottet, och Lukas skola. Massor med sommarlovslediga barn, ungdomar och en och annan förälder som kom och gick med glassar och annat gott. Helt ensam satt jag en stund i godan ro, sippade på min dryck, åt min glass och andades långsamt. Så skönt efter en svettig cykeltur i värmen. 
När jag cyklade tillbaka till Norrvken tog jag en lite längre tur bland alla vackra gamla hus. Fotade några. 
Min man tycker jag är "skämmig" då jag fotar hus. Nu var han ju inte med, så det fanns ingen som behövde skämmas. 
Rosor som blommar vacker lite överallt här på gårdarna. I dag har vi varit på språng hela dagen,  nästan 22 000 steg. Lite öm i fötterna och trött, håller jag på att somna, och då gör jag klokt i att inte skriva mer.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: