Onsdag kväll

Inget städ i dag, nej i dag ska jag njuta av min påbörjade semester helt och fullt. Började faktiskt med det redan i går eftermiddag, träffade gulliga Josefin på Rörstrandsgatan.
Josefin Rejiler som skapar matteböcker, nu finns det för hela låg- och mellanstaidet. Hon har handlett min skolas mattelärare i några år nu, med att använda sig av Singaporemodellen, d v s mycket av tiden under en lektion använder man till matteprat och laborationer, en liten del till att räkna i matteboken. Kan upplevas som "jobbigt" av del lärare, eftersom det kräver att lärare är väl förberedd inför varje lektion. Läraren har innan lektionen plockat fram konkret material som barnen sedan får laborera med utifrån de utmaningar läraren ber dem lösa. De diskuterar olika lösningar med läraren, en och en, två och två och alla tilsammans. 
 
Nu planerade vi in kompetensutveckling för nyanställda mattelärare och för dem som av någon anledning inte deltagit fullt ut tidigare. Josefin hade precis landat efter semester i sitt hus på Mallorca, lämnat av sin familj hemma i Saltsjöbaden och kom sedan direkt till city, så gulligt! 
 
Ska ni till Stockholm i sommar, besök Rörstrandsgatan, vilket tryck det var här, varenda uteservering var i princip fullsatt, massor av människor som strosade fram längs gatan som nu är en gågata. 
 
Lukas kom och mötte upp, vi småpratade lite med Josefin innan jag och Lukas tog den långa vägen från Vasastan till Un Poco på Östermalm, d v s vi promenerade vilket var skönt men varmt. Varmt när man har en son med långa ben, han är nästan 190 cm lång och går snabbt. 
Lukas visade mig vad han shoppat innan han kom. Snyggt, sa hans mamma!
 
Sedan var det menyn, Lukas bjöd sin mor på middagen eftersom hon städar så fint för honom 💝
En meny med typ sju smårätter, slutade räkna dem efter ett tag, men det var massor med mat. 
Den här blev en favorit, med så många smaker som dansade så vackert tillsammans.
När det här bars fram orkade jag inte mer, men en son som tränar ständigt och äter massor, han var inte det minsta ledsen över att behöva äta min mat med. Vi fick tid att prata om hans tid här i huvudstaden med allt han hunnit med, och om hans fina lagkompisar som blivit vänner för livet, och den superfina midsommar han firat hos en av dem i Mollösund på Västkusten. Om lagkompisens gulliga föräldrar som välkomnat honom på finaste sätt 💖. Blir så himla tacksam över alla goa männsikor som Lukas möttt och möter i sitt liv. 
Det blev sent. Vi strosade genom ett numera levande Stockholm efter alla restriktioner som varit, och kvällen var så där mysig som bara sommarkvällar i city kan vara. Jag tror att jag hade kunnat gå till Sollentuna efter den här middagen, men det hade blivit lite sent för en son som skulle jobba dagen efter. Kan nog vara så där två mil ungefär och det hade kanske inte mina fötter fixat ändå...
Så vi tog pendeln tillbaka till Norrviken. 
 
I dag hinner jag inte städa speicellt mycket,
ska träffa Birgitta inne i stan till lunch,
och sedan kika runt lite på de reor som nu finns. 
 
Ha det gott!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: