Dagens, som blev gårdagens...

Vissa dagar hinner jag med tusen olika ting, andra knappt något. Jag har målat klart mina adiron dack stolar, och har nu bara en liten fotpall som ska torka efter sista varvet färg.
Har läst klart andra boken om de "Sju systrarna", så himla bra de är. Har nu börjat läsa två olika böcker, "Jägarinnan" och en till av dem jag fick av Kajsa. "Jägarinnan" fastnar  man i från första sidan.  
Springer i vårt fina spår här i byn. Så himla fint det är, med älven som skymtar fram bakom tallarna. Svalt, eller lite svalare i alla fall fast det är varmt så man smälter i övrigt. 
Lär mig nytt då jag filosoferar om livet med min brorsdotter Kajsa på kvällarna. Hon har massor av intressanta tankar om det ena och det andra. 
I går ville Kajsa åka in till stan och fixa några saker. Jag följde med, och vi fick en superduper fin dag tillsammans. Kajsa som är litteraturvetare och jobbar på en bokhandel mellan studierna kan massor. Den här boken ska något barnbarn få så småningom. 
Kikade på nya barnböcker, som ibland tilltalar oss vuxna mer än barnen, eller minst lika mycket vilket också är viktigt då den vuxne ska läsa för barnen med samma inlevelse och spänning som vi vill att den lyssnade lilla ska uppleva. 
Den här köpte jag, som Kajsa rekomenderade och var helt säker skulle passa mitt spektra av vad jag gillar. Historiskt perspektiv, utspelar sig i Trondheim under 1800-talet, men den spar jag till i höst. 
Jag har berättat för Kajsa om "Lilla Skafferiet" på Bergviken, vilket väckte nyfikenhet hos henne. Så vi tog oss dit för ett eftermiddagsfika - sen lunch.
Jag blev så mätt, så jag skippade middagen. 
Barnvaktade en stund på kvällen så att min svärdotter skulle kunna ta en löprunda. Olivia visade sitt legobygge och 
August lekte med sin ubåt som han fått av sin morfar Robert och A-K hela tiden jag var där och fram tills han somnade. 
Min man följde med mig till stranden då jag ville ta ett kvällsdopp. Han är en riktigt badkruka, nu för tiden, förstår inte vad som hänt? Förr då barnen var små badade han jämt med dem. Nu vill han inte ens doppa sig. 
Men det struntar väl jag i, jag simmar ändå och ensam. 
 
Att jag började med det här inlägget i går kväll och gav upp beror på min bloggportal där jag är kund så att säga. Det strular väldigt mycket på kvällarna just nu, kanske p g a att många bloggar då. Trist, för jag har likasom inte tid att skriva på dagarna. Jag skriver ändå, som ni kanske förstår då ni läser det här 😊  för jag gillar ju att skriva på den här bloggen, av och till, även om tiden kanske inte alltid finns för det. 
 
Vad tror ni om en löprunda nu, 09.30,
och sommarens kanske varmaste dag börjar ta för sig?!
Vi får se, jag kanske inte orkar springa hela rundan...
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: