Söndagstankar...

Tränat lite, tagit en lång promenad. 
Hade småskuttarna på besök. Olivia har blivit en riktig skolflicka, ger mig matteproblem som jag ska lösa, men sedan löser hon dem snabbt själv innan jag hinner svara. Men brödkanterna skippar hon.
Olivia önskade sig varm choklad och vi körde med Bittes recept. Grädde, minimarshmallows och polkagrisklubba för dem som ville. 
August skippade chokladen, han ville bara ha kall mjölkm med marshmallows.
I går kom de här spännande vännerna från Piteå på middag. Så himla skoj!
Till välkomstdrink fick det bli en rödvinstoddy igen. När det är kallt ute, gillar jag denna varma dryck.
Dukade och fixade middagen, tre rätter veganskt/vegetariskt. Ann-Catrine och Florian är veganer, men kan äta vegetariskt när en sådan som jag bjuder på middag, tur för mig. 
Min gröna ärtsoppa till förrätt med rostat bröd till. Varmrätten glömde jag fota, men den blev riktigt god. Pasta med en tomatsås som kokat in med lite chiliflakes och vodka i. Kryddad med färsk basilika. Parmesan för dem som inte är veganer. 
Efterrätt, blåbärspaj med vaniljglass av soya till. 
Ann-Catrine och Florian hade med sig detta fina.
Plommonmarmelad av plommon, från ett plommonträd som växer på deras gård. Det här fick mig att fundera på lite nya träd i maj, kanske ett plommonträd...
 
A-C och Florian är ofta ute på spännande äventyr, tältar i Sarek i -35°, vandrar lite här och där både i vårt land och i andra länder. Jag fick en del inspiration när jag hörde om deras senaste äventyr, så vem vet, kanske, kanske att jag får med mig någon på ett äventyr som jag funderat över länge. 
En fin helg så här långt. 
 
Njut av livet och dröm om det du inte kan göra just nu...
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: