"Snön faller och vi med den..."

Lundell sjöng om snön som föll i slutet på 1970-talet. En av mina favvolåtar just då. "Snön faller och vi med den, snön faller nog länge än. Har jag på känn".
Ungefär så tänker jag just nu - det har snöat, och det fortsätter snöa här hos oss i Luleå. Vintern har bara börjat. Trots tveksamheter varje år då man tittar på snömängden i mars så går det alltid lika fort då den börjar smälta ner i april. 
Vår altan, oj ojoj!
Jag hade tänkt hålla den ren från snö för att fortsätta träffa våra vänner ute i den friska luften fri från allehanda virusar.
-Varsågod och skotta sa min man lite trött efter att ha skottat i 1,5 timme x 3 i går.  
 
Kanske inte i dag, tänkte jag just då.
 
Det var nästan värre väder här hemma, än i Boden där jag jobbar i går. Lite spännande var det 07.00 då jag satte mig i bilen för att köra 3 mil till skolan där jag jobbar. Det gick tack och lov bra. Vägarna var delvis plogade, så jag tog mig fram i alla fall. 
Mitt bästa, räkor en fredag till middag. Vi hade till och med stora fina räkor som smakade gudomligt gott, köpt på "Frisk fisk". 
Mums! 
 
Lördag, och jag körde ett träningspass, duschade och sedan blev det en lång frukost. Ååå så var det snön ute, det har ju snöat oavbrutet, så det fanns en del att ta hand om så att säga. Men inne i vårt hus hade vi också en del att ta hand om. Vi kom snabbt fram till att jag skulle ta allt inne och min man fortsatte sin snöskottarkarriär ute. 
Renbäddat, städat allt. Strykt och tvättat. Ändå var jag färdig innan min man hade skottat klart ute. 
I köket har jag nu vita tulpaner, vitt och krispigt och det passar bra tillsammans med all snö ute.
Tulpaner ger hopp om den fina tid som snart är här med sol som värmer och ljumma vårvindar. 
I vardagsrummet tog jag ner två tavlor och hängde upp "Kungalampetten" av Malin Appelgren. De första tillverkades av hennes morfar och köptes i present av Gutav V till hans son Gustav VI och Sibylla. Jag har suktat efter den ett bra tag, och nu slog jag till då de gulliga ägarna av Bobutiken i Boden nu har utförsäljning då de har sålt sin fina affär.  Sedan får vi ju ett presentkort i julklapp av vår arbetsgivare som kan användas på butikerna i Boden, vilket passade bra nu. Det är i alla fall trist att de slutar, men jag hoppas den nya ägaren kommer att ha ett sortiment jag gillar. 
Jag hängde bara upp den på en befintlig krok från en av tavlorna som hängde där innan. Får se om den ska hänga där eller om jag flyttar på den. Ljuset är helt magiskt, det reflekteras så vacker från den hamrade mässingsplåten. 
 
I dag blev det en lättlagad middag, skönt då vi hade massor att göra både inne och ute. Vi fick nämligen färdiga matlådor av gulliga Stina. Hon hade köpt dem på Folkhögskolan, som säljer mat som blivit över efter lunchen varje vardag. Fredagens var stekt potatis med kyckling i ädelostsås, så gott. 
 
I somras läste jag första boken om familjen Bridgerton, en story om en överklassfamilj i London i början av 1800-talet. Jag sträckläste första boken, men kom aldrig riktigt igång med del två. Har kvar boken oläst, och det finns fler böcker om familjen om man fastnar i deras liv.  Nu har jag börjat följa serien om deras liv på Netflix. Gillar man att få en inblick i hur livet var på den tiden för överklassen, och hur framför allt kvinnor fick utstå både det ena och det andra, så kommer ni att gilla den. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: