När kroppen får lida

Jag tror inte jag är ensam om att pressa mig själv, fast det gör ont. 
I går gick vi, min man och jag  drygt en mil, med mina onda hälar. Så dumt, men väldigt skönt att vara ute, och resten av min kropp njöt för fullt. Det var lite varmare än i dag, kring -3° och av och till föll stora snöflingor. 
Kyrkbyn är vackraste platsen här i vår närhet. Här jobbade jag som lärare i 10 år. Våra goda vänner Hans och Birgitta bodde här för länge sedan, synd att de inte bor kvar. Det hade varit gott att få stanna till hos dem med mina onda fötter. Nu bor de på Östermalm i Stockholm, så jag fick bita ihop och traska på. 
Kyrkan från medeltiden är sakral och vacker i all enkelhet. Kyrkan invigdes 1492 och lite kuriosa, men predikstolen är snidad av Nils Fluur i början av 1700-talet, och han bodde i en av norrbottensgårdarna närmast oss. 
Det är så himla fint att strosar fram här i gränderna mellan stugorna. 
En av alla 405 stugor i Kyrkbyn, stugor som bönderna lät bygga för att kunna övernatta i Kyrkbyn då det var kyrkoplikt i vårt land. Man tar sig inte så långt med häst och släde, vilket var enda sättet att ta sig till kyrkan, då på medeltiden...promenera förstås, det gjorde ju vi i går. 
När vi kom hem, valde jag att njuta av ett hett bad. Sedan kände jag att mina fötter behövde vila sig, så jag gjorde inte så värst mycket mer den kvällen. 
Min man fick fixa middagen, och då blir det oftast kött, som i går. 
Jag gjorde i ordning allt grönt och gott, oftast mitt ansvar. 
När julen plockats bort behövde jag göra om lite hemma. Enklaste sättet är att städa och sedan flytta runt lite på det ena och det andra. Ljusstakar fick byta plats, och några lampor likaså. 
När min man fixar i ordning frukosten, blir det så här. Att krydda det kokta äggen med klippt persilja ger ägget en liten godare touch. 
Allt som hänt i USA, och som kanske fortsätter hända, ja jag har diskuterat det med min man medan vi åt vår frukost. Skrämmande och helt galet, samtidigt får vi konkreta exempel över hur skör en demokrati är och hur det kan bli i ett demokratiskt land - för Trump har ju valts av folket en gång, och med tanke på allt som hänt under åren han suttit i makten så var det väl ändå inte någon större överraskning att det som nu hänt skulle hända? Jag tror för min del, att utbildning är av stor vikt för att behålla en demokrati, men det räcker inte...och vad måste vi då ha mer av för att ingjuta empati för våra medmänniskor hos dem som växer upp...?
Stina kom förbi i dag, Hon är riktigt infektionskänslig just nu, så vi satt ute hela tiden. I dag var det -10° och lite snålblåst. Vi  var varmt klädda, så det funkade bra ett tag. Det enda som är trist i kylan, är att mina muggar inte håller värmen speciellt länge. Teet blev kallt innan man hunnit dricka upp allt. Jag hade med en termos som jag fyllt med kokande vatten, så vi fyllde på efter ett tag med hett vatten. 
Skoj, att kunna träffa Stina ändå, även om vi satt ute och det inte blev lika länge som vanligtvis då vi träffas, då innan Covid och innan infektionskänsliga besvär. 
 
Vad ska vi äta till middag i dag då? Ibland äter vi bara gröt, då vi numera inte har någon hemma som vill ha "riktig mat" varendaste dag. Skönt, att bara vara två ibland också, fast jag föredrar storfamiljsstuket ändå, tralla la. 
 
Vad vi gör till middag, får vi se, men nu ska jag läsa och njuta av den här söndagskvällen ett tag till. 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: