Mitt i veckan liv

Jag har ställt in mig på det långsamma livet, det gjorde jag nog för rätt så länge sedan. När det är kallt som nu, pågår livet lite långsammar på något vis. Just nu har vi -28° så det är lite kärvt. Min mamma hade -36° där hon bor.
Under lunchen tog jag en promenad, det  bet i kinderna och var svidande kallt, men en halvtimme ute gjorde gott. Hela dagen bestod av teamsmöten och då behöver i alla fall jag röra på mig, funderade en stund på att hämta mina hantlar och lyfta på dem medan mötet pågick, inte för att det var ointressant, utan mer för att min kropp ville göra något. Jag har säkert flera diagnoser, om någon undrar. 
I dag, så vardag som det bara kan bli med mat som är lite barndom och lite snudd på trist. Som barn var det nog en favoriträtt - ugnspannkaka. Mitt i veckan, i kalla januari var det helt ok. 
 
På söndag, då vi städade och plockade ner det sista av julen, bytte jag plats på det ena och det andra hemma. Hittade en lampa som fått vila ett tag, nu fick den hänga här i vardagsrummet och hela rummet badar nu i ett gult skimmer. 
I mörker och med lampan tänd ser man inte hur gul den faktiskt är. Jag köpte den i Bryssel i en vintagebutik för många år sedan. Lampan är nog tillverkad i början på 1960-talet.
Jag tycker om lampan, trots att rummet får bada i gult då man tänder den. 
Ni vet säkert att fårskinn och ullmattor kan man "tvätta" i snö. Det gjorde jag med vårt fårskinn i helgen. Den fick ligga någon timme ute i nysnön, sedan skakar man bara av den så är den ren. Fällen blir som ny och luktar rent och fräscht. 
Blodapelsiner, så gott!
Minst en om dagen.
 
Nu ska jag googla på veganska och vegetariska recept, inför helgen.
 
Ha det gott i snö och kyla!
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: