Mellandagar

En solig dag och -13°
Precis som det ska vara i januari. Utan klimatförändringar och globala miljöhot så ska vi ha kallt i januari hos oss. 
En stund ute, är ok, även om det biter i kinderna. Kan tyckas vara en klyscha, men är man rätt klädd är kylan sällan ett problem.
 
En tillbaka blick, på året som gick;
Vad jag klätt mig i...
 
Min favoritklänning under 2020, den jag nött mest i år. Från Arket och i ett tyg som tillverkas av gamla bomullskläder. Hoppas i alla fall att det är lite snällare mot miljön, men vet inte om processen med att göra om gammalt till nytt alltid är en vinst. 
Min nyårsklänning, som jag knappt använt detta år, typ inte alls. 
En Rodebjer som jag köpt på rea, älskar den silkiga kvalitén. De event jag skulle på blev flyttade och till sist bidde det inget av dem. Ungefär så såg det ut efter jul för ett år sedan. Vi hoppades, och hoppades att allt skulle bli som vanligt, sedan slutade vi hoppas och valde anpassning till det som var. Klokt!
Ärligt, så är det så här jag sett ut mest hela året. Mjukisbyxor, tischa och en varm ulltröja. Joggingskor, p g a begynnande hälsporre. Min stass förutom då jag varit på jobbet förstås.   
Renoveringar hemma;
Fick en så mycket trevligare klädkammare i år, och massor hände här under den första vågen av Covid i våras. Vi var ju hemma under påsken till och med, och det var nog då vi började riva här. 
Det lilla fönstret blev lite mer synligt i den renoverade klädkammaren.
Det har blivit en del arbete vid det här skrivbordet, och vid köksbordet förstås till min mans förtret. Han är inte förtjust i att komma hem och hitta mina anteckningsböcker, pennor, facklitteratur med mera utspridda på köksbordet. 
Fotpallen under skrivbordet hamnade där för att hörnet där den stått innan nu är belägrat av Joels frilluftsattiraljer med mera. Jag erbjöd mig i kväll att hjälpa dem i Umeå med flytten, och Lovisa gjorde mig så glad då hon sa att är det någon de ska be om hjälp då de ska köpa ny soffa så är det av mig!!!
Tack snälla Lovisa, jag hjälper er gärna!😍
Utflykter i närmiljön;
Gårdsbutik Bagarstugan i Karlsborgsverken, var en ny fin bekantskap. Här fikade vi gott och njöt av den fina miljön. 
Fick med mig hem lite smått och gott - och dahlior. Något jag ska försöka odla i år. 
Restaurangbesök;
Åt på Den gamle och havet i Vasastan i Stockholm. Två besök hann jag med här under 2020. I slutet på januari var jag här med mina rektorskollegor. I juni blev det en mysig kväll med Lukas. 
I mitten av april firade vi att vi varit gifta i 30 år, några månader sent, men ändå. På en restaurang i vår stad - Hemmagastronomin, där det var Covidtänk och bara gäster i varannat bord. 
Det blev nog något mer restaurangbesök, men just nu minns jag dessa mest. 
Nattgäster;
Olivia,
och Axel har sovit över någon gång under året som var. Så himla skoj tycker jag som älskar att få umgås med barnbarnen. Njuter av deras företagsamhet och hur de rör om i vårt hem. Vanligtvis har vi rätt så många som kommer då och då och sover över, vilket vi tycker är skoj, men under 2020 var det väldigt få övernattningar förutom våra barn och barnbarn då. Undrar varför...😘
Resor jag gjort;
Mest bil, men några tågresor har det blivit både åt söder och norr. 
Riksgränsen;
Vi vågade inte åka till Gränsen i vår så som vi brukar, jag var ju sjuk i slutet på februari, och min hosta då höll i sig så länge. På sociala medier var det en rätt så hård ton mot dem som reste och jag ville ju inte bidra till att öka sjukdomsfallen i norr. Men till sist gav vi oss ändå iväg i maj, och sedan blev det några resor till. I september var jag där en vecka med Lollo. Ljuvliga dagar och de gav mig massor av energi. 
Bokklubb;
En kväll hemma hos mig. Dessa träffar har varit så grymt roliga, massor av intressanta samtal om litteratur i synnerhet och livet som det är i allmänhet. 
 
Även om vi blev begränsade av viruset som härjade så har jag ju hunnit med en hel del ändå. Livet under året som var, blev ju helt underbart trots alla restriktioner och många inställda event. Middagar har flyttats och flyttats och kramarna försvann, kramar som kanske aldrig kommer tillbaka så som tidigare. 
 
Det har hänt en hel del annat också, men jag håller på att somna nu, så vi ses en annan dag...
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: