Lågtryck, inte mitt bästa

Jag gillar inte lågtryck, men lever med vädret istället för att lida mig igenom det. Det snöar och blåser ute och det värsta med det här vädret är väl att jag måste köra bil till jobbet. Jag hade hellre promenerat i vindarna som viner ute nu, om det inte hade varit 3 mil till mitt jobb förstås.
I dag på eftermiddagen deltog vi i skolans Trygghetsteam på en föreläsning via Zoom om Barns språkbruk. Jag valde att åka hem och delta via min dator hemma. 
Alltid något nytt att tänka på. Barn och unga i dag har sagt att många negativa - kränkande ord har tappat sin betydelse och används frekvent både i ett kränkande syfte men även då man tilltalar sina vänner. Samtidigt, tycker de generellt sett inte om att bli tilltalade med dessa kränkande ord, inte ens av sina vänner. Det absolut värsta är när någon säger något kränkande om någon i ens familj och allra värst är om någon kränker ens mamma.
 
Drama och rollspel speciellt, fungerar bra som metod i arbetet med att förbättra ett negativt språkbruk, men också för att träna sig i att tydligt ta avstånd från sådant som inte är ok. Vi fick tips på övningar och aktiviteter som vi absolut ska använda oss av på vår skola. 
Jag fick i uppdrag av min yngsta son att åka i väg till vårt närmaste paketutlämningsställe för att hämta ut hans julklapp från hans arbetsgivare. Bättre sent än aldrig, så att säga. Gulliga han, sa att jag kan ta den ena förpackningen och hans storasyster får den andra. 
Så fina ugnsformar från Le Creuset. Perfekt att ha till efterrätter. Jag ska nog ändå lägga undan dem för framtiden, även om han sa att han inte hade någon användning av dem nu. 
Här en bild jag lånat av Lukas, som spolat en is på hans skola, så fort det blev ok med uteisar där igen, och vädret ville väl. Eleverna är supernöjda med att ha en is på skolgården, sa han i kväll då vi pratade med varandra. 
Här hemma hos oss blev det hemmagjorda högrevshamburgare, grillade i kakelugnen i kväll, inte något mysväder för att stå ute och grilla precis. 
Det finns en vackerhet i alla väder även i kväll, trots lågtryck och snöiga vindar. 
 
Hörde någon säga att det är fredag i morgon...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: