Grym barnvakt!

Grym är ett ord som kan göra en del konfunderade, de som inte har vårt språk som modersmål. För ordets rätta betydelse är väl motsatsen till snäll. I vardagligt tal använder vi det oftare i dag som synonym till suverän, fantastisk etc.  
Den här  killen! Han är hur lugn och glad som helst, och jag är en grymt duktig barnvakt!
Om någon mår dåligt av skryt så är inte min blogg lämplig, för jag har inte problem med att tala om vad jag är bra på, i gengäld är jag inte heller rädd för att tala om mina brister. 
När Hugo jollrade som bäst passade jag på att äta lite middag. En supergod räkbakelse med alkoholfri cider till. En barnvakt dricker inte alkohol, där med basta!
Hugo fick en superfin snöglob av min bror med familj då han föddes. Inte en vanlig snöglob, utan en som lyser i olika färger och bildar ett vackert mönster i taket. 
Magi!
När Hugos föräldrar kom hem från restaurangen de var på åkte jag hem på störten. Jag hade nämligen någon som väntade på mig hemma. Och restaurangerna stänger ju 20.00 nu i dessa tider. 
Joel och Lovisa hade kommir från Umeå med en full bil, men nu skulle Lovisas pappa som bor alldeles vid havet få fylla sitt garage med deras pinaler. Men i kväll fick jag rå om dem. 
Vi dukade upp allt gott som finns. 
Rökt fläskfilé från LappSimon, en gravad lax från Nymans och helt galet goda ostar.
Hårdosten, en Gouda lagrad i 12 månader, Lovisa och Joels favorit. 
Den längst bort, en italiensk ost som är lagrad med choklad runt om. Min favorit. Choco 21 heter den visst. I mitten en gammal favorit, Brilliant Savarin. 
 
På torsdag efter jobbet kom min svärdotter, Olivia och August och åt pizza med mig. 
Både jag och Madde är ensamma hemma, för min man och Gustav är i huset i Tornedalen och skottar snö, och jagar fåglar. 
August är så himla duktig, bär bort sin tallrik då han ätit klart, och pratar på om allt i livet i en strid ström av ord. Snart, om så där två veckor fyller han tre år. 
Jag köpte te för halva priset, julte, men vad gör väl de. Gott ändå, även om det är långt kvar till jul. 
Olivia och August väntade och frågade då och då om inte farmor var klar med sitt te så hon kunde leka en stund med dem.
-O ja, snart ska vi leka.
Medan jag drack mitt te fick de fördriva tiden med lera. 
Sedan lekte vi tills de blev trötta (farmor med)  och det blev dags för dem att åka hem. August spelade gitarr också, Joels pärla. Sådant får man räkna med då man har sina saker hemma hos sin mamma, Joel. 
 
Nu ska den grymt duktiga barnvakten ägna sig åt sig själv en kväll. Gillar ju familjeliv, men intalar mig själv att det ändå ok att roa sig själv, ibland är det okej i alla fall. Missade tv program, fortsätta se på serier jag följer, typ "Familjen Bridgerton" och inspireras av ett nytt inredningsmagasin. Ungefär så...
 
Brister då, ja om vi börjar med det vanligaste,
så hoppar bokstäverna då jag skriver fort, vilket jag oftast gör. 
Resten tar vi en annan gång. 😜
 
Jag önskar er en fin lördagskväll!
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: