En fantastisk jul...

4 januari, och jag konstaterar att allt blev så fint och fröjdefullt, både med julafton och nyårsafton, trots att vi fick styra om julaftonen i sista stund. En i familjen fick veta att denne var Covid- positiv, precis dagen innan julafton. Kunde någon fler bära på smittan, utan symptom? Hur skulle vi nu göra julen så fantastisk som en jul ska vara...?
Hur som haver blev allt sagolikt, ute med ett lager nysnö. Vi kanske ska fira jul utomhus även i fortsättningen, vem vet?
Den bubblande glöggen som jag vann då vi hade julfest ute i år med våra vänner var så god. Skulle kunna dricka den året om.
 I går åkte Lovisa och Joel tillbaka till Umeå, och tystnaden som blir efter dagar med många i huset är så tråkig, tycker i alla fall jag. Vi har haft strålande dagar tillsammans, de har firat nyår med deras bästa vänner Jakob och Emma i en av Jakobs familjs stugor i Niskanpää.  Och vi åkte ut till havet och Bitte och Görans stuga där. När de kom tillbaka har vi börjat planera lite för deras flytt, och jag känner mig taggad att ta i ut med den så småningom. 
 
Men mitt i tråkigheten då de åkt hem tog vi en lång promenad, och vädret var äntligen vinterkallt, -13° och klarblå himmel. 
Jag fotade som vanligt, blev kall om fingrarna men glad i sinnet. På älven låg iskristaller så vackert alldeles vid strandkanten. 
Solen, som vi längtat efter dig!!!
Den gör något med oss, och hur mysigt det än är på hösten då stearinljusen fladdrar i skymningen så är nog längtan efter ljuset i januari långt mycket större. 
Skogen dränktes av detta underbara ljus, kylan bet i kinderna och med snön som knastrade under skorna då vi traskade fram kände jag en längtan efter nytt, efter nya utmaningar och vidgade vyer. Det behöver inte vara stora saker, inte tråkigt eller hemskt, men spännande saker som utmanar mig i tanke och intellekt. 
Solens strålar skapar magi. 
 
När vi kom hem, lite kalla men uppfyllda av all energi som naturen ändå öser över en, satte jag mig med anteckningsblock, penna, dator och några böcker. Jobbade någon timme med planering av året som kommer.
 
Sedan sjönk jag ner i soffan och kände mig tillfreds med allt, med det tysta huset och med ett nytt år att ta tag i. 
 
God fortsättning,
och njut av allt vackert vi har i vår närhet!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: