Teamsdag

Vem hade trott för ett år sedan att vi skulle sitta vid var sin dator och ha möten vecka efter vecka och aldrig träffas IRL? Ibland känns det helt ok, och till och med rätt så skönt. Som idag, då jag inte behövde ge mig i väg med bilen och det var -25°. Det är väl inte en höjdare, att vara beroende av bil i kylan. Jag saknar hur som haver våra trevliga fikastunder med mitt team, då någon berättar om sin hormonstinna tonåring hemma, trotsiga treåring eller motsträvige partner. Vi skrattar, känner igen oss och stöttar varandra med mer eller mindre seriösa råd. 
Efter förmiddagens möte, fick vi en uppmaning av vår chef att ta oss ut under lunchen för att få andas in lite frisk luft i solskenet. Jag var lydig som vanligt, och tog mig ut på en promenad fast det fortfarande var rätt så kyligt, -22° visade termometern och klockan var 12.00. Jag fick sällskap av min man, och när vi passerade Folkhögsskolan var jag tvungen att stanna till och fota ett av husen där, "Klostret" som den här delen av skolan kallas. I den delen bodde flickor som studerade på Folkhögsskolan förr, och då var det förbjudet med herrbesök här, därav namnet. 
Här har konsstudenterna skapat i snö. 
Att skapa konst av snö höll jag och mina kompisar också på med då vi lekte bland snöhögarna i  mitt barndoms Kiruna. Jag minns den där hårda snökakan man kunde skära ut med sin lovikkavants klädda hand. Det översta lagret av snö som var kompakt och hård och perfekt att forma till olika saker som behövdes i de lekar vi lekte. Under de hårda lagret kunde snön vara helt lös, och omöjlig att forma. Förutom alla snökojor vi byggde, det var timmar av arbete med att skotta och fixa de finaste rummen inne i de stora snöhögarna. Varje år fick man höra skrämmande historier om barn som kvävts inne i dessa kojor, då de rasta ihop. Ja, det var då, en gång för länge länge sen.
Inspirerande, och vackert. Tänkte kila in och köpa överbliven lunch för 30 kr  per portion, men hade inte tid att vänta till 13.00 då försäljningen börjar. Hade varit bra att ta med till morgondagens lunch på jobbet. 
I dag blev det rester till lunch och en kycklingsallad till middag. Till salladen, bröd som gratinerats i ugnen, med Västerbottensost på. 
Man tager vad man haver, i dag blev det sallad, tomater, gurka, sparris, röd lök, rostade frön och en vinägrett dressing. 
Rostade frön gillar jag. 
Oftast rostar jag dem i en torr stekpanna, rör om och strör lite salt över. I dag blev det pumpafrön och solrosfrön, jag valde att ha i lite olivolja och strösslade över lite flingsalt. Gott bara som det är, eller i en sallad som i dag. 
Så Narnialikt, med de vita träden och snöglittret i motljus. Men för kallt för att åka skidor, jag vill ha lite varmare dagar nu. Ungefär 10 grader för kallt för att åka skidor. När jag kom hem körde jag ett 20 minuter långt Sofiapass i vardagsrummet innan jag rusade till duschen. Med en tekopp slängde mig sedan ner framför datorn för eftermiddagens teamsmöten. 
 
Kan ändå inte vara missnöjd, 
det finns hur mycket som helst att glädjas över. 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: