Söndagskväll

I många år har söndagskvällen varit lite sorglig. I många, många år har min man arbetat borta på veckorna, och då har söndagskvällen varit dagen då han rest i väg, eller packat och lagt sig tidigt för att orka upp i ottan för att köra en massa mil på måndagsmorgonen. Nu är det inte så längre, och jag kan tycka att söndag är en rätt så trevlig dag ändå. Summerar helgen, och vi har ju hunnit med en hel del ändå. 
Jag fick akut längtan efter små barnbarn. Hugo sov då vi kom, vilket var bra för då fick jag lite tid med Axel också. 
Axel som hade pappavecka och fick mammalängtan, och kom hem lite tidigare. Kanske för att han ramlat på skolan och slagit upp hakan, som nu var "tejpad" och förhoppningsvis läker fint. 
Axel ska i väg till fjällen med sin farmor på sportlovet, något Axel längtar till och vi funderade lite på det och på hockeyträningar och annat. 
Min dotter lever mer hälsosamt än vad jag gör. Just nu dricker hon bara fruktjuicer i några dagar som hon gör själv. 
Jag fick smaka på den hon drack i går, gjord av apelsin, äpple och honungsmelon. Riktigt god. Sedan fick jag en kopp pepparmynts te, helt ok. 
Så äntligen, vaknade den här lilla gossen. 
Gosade mig mätt innan vi åkte hem. 
Innan vi kom köpte jag lite blommor. Den Montstreran som stod på piedestalen tidigare var härbärge för små flugor. Efter flera misslyckade försök att få död på dem, slängde jag blomman. Diskade krukan ordentligt innan den nya blomman fick ta plats.  
Visste ni att den är en helt otroligt bra luftrenare?
 
"Växten har en enastående förmåga att absorbera och därmed reducera förekomsten av för oss i inomhusluften. Formaldehyd, bensen och trikloretylen – ämnen som kan finnas i möbler, färg och tapeter – suger den åt sig. Men även bilavgaser och gaser från cigarettrök reducerar den utan att själv ta skada.
Dessutom avger de stora, mjuka bladen mängder av vattenånga. Fredskallan fuktar alltså vår torra inneluft och gör den behaglig att vistas i och andas in. Studier har visat att en medelstor fredskalla med lätthet kan ta hand om tio kvadratmeter rumsyta." från Blomsterlandets hemsida
 Även en Jasmin av något slag fick följa med hem. Ska bli spännande att försöka få den att överleva. 
Rummet fick ett lyft med nya fräscha blommor. Resten av det här rummet får ni inte se, för det är fullt av Joel och Lovisas flyttkartonger. Om en vecka flyttar de in i sitt nya boende. Så i slutet på veckan åker vi till Umeå och agerar flytt- och städhjälp. Jag ser fram emot det, känner mig numera som proffs på sådant. 
Söndag, långsam frukost. Läser, äter sakta, diskuterar världsläget med min man och funderar lite på dagens innehåll. 
Efter frukosten försvann min man ut i snövädret för att skotta fram vår gård. Jag fixade hemma och fick ett sms, med bud om besök på gång. Skoj!
Mikael och Maria dök upp. 
Alltid roligt att träffas. 
Jag hade nykokt hjortronsylt så då passade det bra med våfflor till. 
 
Jag fick nya tankar om ev fåtölj till vår lägenhet i Riksgränsen. Under ett par veckor har jag på kvällarna budat på olika fåtöljer på nätauktioner, men gett mig då jag tyckt att de blivit för dyra, och vid ett tillfälle missade jag en fin en med 50 kr, så förargligt. Vi får se, vad det blir - en helt ny, eller en begagnad.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: