Riksgränsen i februari

En långsam morgon, bästa med helgerna. Min frukost och min mans kaffekopp. 
Under all frukt finns det lite yoghurt, om någon undrar. Inte något pangväder, men väder som var helt perfekt för skidor. 
 
Här når solen knappt över fjälltopparna än, så ljuset mitt på dagen är fortfarande lite polarblått.
Jag fick sällskap på skidturen av min man. Vi gav oss av mot Soldalen. Här i bild stugorna i Katterjokk. 
Han var nog rätt så trött när vi kom upp hit, fast det erkänner han inte. 
En kram är aldrig fel, även om man står på skidor. 
Man kan tro att vi var helt ensamma, men på olika håll såg vi andra skidåkare, men inte just här. 
 -7° och en svag vind, snön vinterkall och föret det absolut bästa. 
 
Så tyst och stilla. 
Knappt någon trafik på E10:an, nu när Gränsen är stängd. Lite snö, jag tror knappt vi varit med om det tidigare, att det är så här lite i februari.  
Det drog in mörka slöjor från Norge, innan vi vände och åkte hem igen. Lite puder som föll från himlen en kort stund, men det var allt. 
Vårt uteförråd, som både Lukas och Joel städat så fint var sin gång. Nu sökte vi fram Lukas skidor som han vill att vi tar med på tåget, ifall han skulle få ett il och dra till Åre när hockeysäsongen är över. Jag ska ha med mig mina skidor hem, för fina dagar ska jag ut på isen.  Så vi kommer att ha massor av packning med oss i morgon på tåget, hej och hå. 
 
Locket till vår Webergrill är borta, märkligt. Vi har haft den här ute på altan i 10 år, och det har inte hänt tidigare även om det stormat galet hur många gånger som helst under åren. Kan någon ha stulit den?
 
Jag hoppas att det går att köpa ett lock som passar. 
Efter skidor, bastu, hårinpackning och ansiktsmask, en stund av ro. Te i min kopp från Engelska Spod och blodapelsin i klyftor. 
 
Jag hoppas att ni har en fin helg, var ni än är! Nu ska vi fixa lite middag, det var utbudet på ICA som avgjorde vad det skulle bli Eftersom norrmännen inte kan handla här nu, är det väldigt tomt på hyllorna. Jag hittade dock torskrygg i frysen så nu ska vi göra något av den. 
 
Njut av helgen kära ni!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kommentera inlägget här: