Lite helggodis

Jag började min helg redan på torsdag, fast ändå inte. 
Axel har varit förkyld och hemma från skolan hela veckan, och fick komma till mormor och morfar på torsdags eftermiddagen eftersom han skulle till skolan på fredag. Vi tog en kvällspromenad innan det var dags att bada badkar och sova.
Lite kvällsfika och sedan läste mormor en bok, samma som hon läst de sensate gångerna Axel sovit över. "Lennarts listor" en bilderbok om musen Lennart som inte kan vara spontan, inte till en början i alla fall. 
Vi kramades och sa hej då några gånger innan han åkte in till stan och sin skola med morfar, och mormor tog bilen åt andra hållet till Boden. Nu tar det minst två veckor innan vi träffas, eftersom han nu ska ha två pappaveckor på rad. 
Min bil visade på -16° då jag åkte från min gård, den här dagen tog jag isvägen över till södra sidan av älven. Då jag kom ner till isvägen ändrade sig biltermometern till -21°. Friskt och klart. 
 
Efter en minst sagt snurrig jobbvecka, tog jag helg.  Handlade innan jag åkte hem, och nu blev det fisksoppa, jag har kanske lite dålig fantasi, behöver hitta tillbaka till mina gamla recept på goda middagar. Men jag var trött och fisk är ju ändå alltid gott. Joel och Lovisa var på väg från Umeå med bilen full av flyttkartonger. Så när de till sist rullade in på gården var klockan rätt så mycket, men vad gör det. Vi hade hunnit äta lite ost och kex innan som dämpade ev hunger. 
Jag köpte semlor från Gammelstads konditori, de är goda, med ett bröd som är  fluffigt och fräscht. 
På fettisdagen har vi en liten plutt som fyller tre år. Jag hade skickat efter lite presenter som låg kvar i emballaget. Nu behövde Joel och Lovisa en kartong till sin present åt August så jag offrade kartongen. De skulle på middag till Gustav oh Madde på lördagskvällen och firade August då. 
Just nu August helt såld på dinosar. Så de hade hittat en stor och mjuk en på IKEA. 
Jag hade tyvärr bara små stuvbitar av presentpapper kvar hemma. Det blev ändå ett fint paket av dessa bitar. Ska köpa hem litenytt papper  i morgon, för på tisdag ska vi fira honom. 
Eftersom inte August läser min blogg, kan jag visa lite av vad han ska få av sin mormor och morfar. En verktygslåda ingår också i detta. Så att han får börjar träna sina snickarkunskaper tänkte jag. 
 
Lite mer om vad helgen innehöll kommer, nu ska jag ut och börja skotta fram min altan tänkte jag...
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: