Gammal goding

För ett tag sedan bestämde vi oss för att "damma av" gamla recept hemma. 
 
Köttfärsrulle. 
Recept:
Pajdeg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk curry
50 gr smält smör
2 dl vatten
Blanda i hop allt , kan göras i en matberedare, låt stå kallt medan du gör köttfärsröran. När röran är klar, kavla ut degen till en rektangulär bakplåtsstor platta. Lägg fyllningen över, rulla i hop och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min i 225°
Köttfärsröran
ca 500 gr nötfärs
1 hackad gul lök
2 rivna morötter
6-7 dl strimlad vitkål
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 msk fransk senap
1 msk soja
2 msk kalvfond
2 dl vatten
lite Sambal Oelek 
 
Fräs köttfärsen, häll i grönsakerna och fräs även dem. Häll i resten och låt koka på svag värme ca 10-15 min. Jag smakar av, lägger oftast i lite mer senap, lite mer svartpeppar tills det är massor av smak. 
Jag penslar rullen innan jag gräddar med vispat ägg och strör över något, här sesamfrön. Till detta, servera en god grönsallad. 
 
Vaknade tidigt den här morgonen och kände en stark, intensiv doft. Det var en doft som fyllde hela vår övervåning. Helt otroligt, vilken doft, och jag gick in i vårt gästrum där doften var så stark, nästan så det slog över till att bli illaluktande. 
Orsaken -  Jasminen!
Vacker, men inser att det inte kommer att fungera hemma hos oss med allergier i familjen. Så trist, men jag ska nog ställa den ute på glasverandan, tills vi flyttar ut dit när vårsolen börjar värma rummet.
Sedan får vi se vad jag gör med den om den fortfarande lever. 
 
Ljuset, jag blir vårrusig av ljuset som återvänt. Så himla skönt att det inte är mörkt varje dag då jag kör hem från jobbet. Sedan har vi ju vädret som trots ljuset kan skapa oreda, bara för att vi inte ska bli allt för ystra av den årstid som börjar anas. Varmare väder är att vänta, bara det inte blir för varmt än. Jag vill hinna åka skidor länge än. Men nu har vi en helg i Umeå att se fram emot, och sedan en jobbvecka och efter det sportlov här i norr.
Härliga tider!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: