Skoj, och allvar i en salig blandning

Så kan livet te sig, saker som är riktigt roliga händer, och där emellan en massa allvar att ta ansvar över. Jag gillar verkligen den här julmånaden, och allra mest veckorna före jul. På något vis blir det lite mer vardag så fort vi går in i januari, vardag när det är vardag och lite mindre av alla trevligheter på helgerna. Hos oss i norr är det oftare kallt i januari och februari, än varmt. När jag skriver kallt menar jag -20° eller ännu kallare. Då är man inte heller utomhus så långa stunder. Promenera kan man, och det är skönt i alla fall ett tag, innan näsan blir för kall. 
Då eldar vi i kakelugnen, och alltid en liten som vill hjälpa till. Jag minns då våran Joel var så här liten, det bästa han visste var att bära vedträn till kakelugnen, han bar och bar. I helgen hade vi Hugo på besök som var intresserad av den varma kakelugnen. 
Trots mörkret ute, myser jag ofta hemma i ett mörker med endast stearinljusen tända. 
Jag fixade till vår glasveranda efter att min man använt den som snickerboa. Tvättade alla kuddöverdrag och sådant. En adventsstjärna kom upp, och nu är det rätt så julfint även där. 
Måste fixa lite enris, eller granris att fylla mina stora krukor med, det får bli till helgen.
På söndag kom Olivia förbi och hängde med oss och berättade om allt skoj hon hade gjort på Teknikens hus med sin pappa på förmiddagen. Teknikens hus är en av de bästa "lekplatserna" att vara på med barn här hos oss. Det är värt att komma till Luleå bara för ett besök där, jag lovar!
Jag fick en julklapp i går av en av våra "extra tjänster" på skolan, så himla gulligt! 💝
Lite uppmuntran så där mitt i en massa allvar, satte guldkant på den dagen. 
En söndagsmorgon, rofyllt och lite skön musik som sprider sig i köket. Nu i december är det oftast  julmusik som ljuder. En skön kontrast till vardagens korta, snabba frukost. 
 
Det roliga i december är alla trevlig tillställningar som man blir bjuden på, eller bjuder sig själv på. I kväll ska jag iväg och träffa två trevliga, äta lite smått och prata ihjäl oss i stället för att vara ensam hemma. Lukas har match i Överkalix, 10 mil dit,  och han och hans far åkte i väg för en stund sedan.
 
I morgon bjuder mitt fack mig och mina kollegor på middag, ser fram emot det. På fredag är det bokklubb och Nobeltema, så roligt. Har ju någon julklapp att köpa, och det kanske blir vad jag gör på lördag. Söndag, och så var veckan till ända...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: