Jullov, vad gör man då?

Jag varvar semester och jobb. Jobbat har jag gjort både hemma och på skolan, en bra kombo på jullovet. På skolan hade jag inget kontor tillgängligt, för där höll två killar på att byta element. 
Vi fortsätter traska i snabb takt runt byn, ett stenkast från oss har det flyttat in sådana här djur. Alpackor måste det väl vara? Fint garn bidrar det med i alla fall. 
En semesterdag och jag passade på att fixa håret hos min frissa Ann-Sofie på  Stil & Form. 
 Riktigt avkopplande, att läsa lite medan man sippar på te och väntar på att håret ska bli fräscht. 
Köpte balsam med mig hem, ett som passar mitt hår så bra. 
Min vinst i julklappstävlingen, en kokbok av Sofia Wood. Den innehåller en massa spännande recept som jag ska testa framöver. Pasta kanske inte är det nyttigaste, men ack så gott. 
Vem bakar pepparkakor dagarna efter jul? Jag fick ju en förpackning pepparkaksdeg då jag köpte födelsedagstårtan på Lilla Skafferiet. I kväll, efter att jag tränat, fick jag energi till tusen, så istället för att slänga bort degen bakade jag ut den. Valde att göra stjärnor, passar bättre så här dagarna före nyår. Pepparkakorna smakar gudomligt gott, måste köpa deg där om ett år när det är dags igen. 
I dag blev det sushi till middag, p g a inköp i stan. Klockan blev mycket och vi köpte med oss hem en stor förpackning att dela på från Luleås bästa sushirestaurang, Saow Siam Food, alldeles bakom Brandstation mitt i stan. 
 
Jag har sett alla avsnitt  av "Emily in Paris", enkelt, vackra miljöer, roliga kläder, vad mer kan man begära av en "må bra" - serie?!
 
Ska börja packa för några dagar i Riksgränsen nu, tjoho!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: