Grattis Lukas!

Vårat yrväder, han som kom samtidigt med de tre visemännen. I morgon fyller han 22 år och det har runnit en del vatten under broarna sedan dess. 
En sak är säkert, vi har aldrig tråkigt i hans sällskap. På em - kvällen dyker hans syskon med respektive och en del småtroll upp för att fira deras lillebror/morbror/farbror. Ska bli så roligt, att få samla ihop dem alla och fira våran "sladdis". 💝
 
Vilken rysare i dag, oj ojoj!
Min man som väntar med julgranen till sista dagarna innan julafton, hade inte fixat en gran i sin egen skog i år, utan förlitade sig på dem man kan köpa. I dag kom han hem efter sin inköpsrunda och sa att det inte blir någon gran i år för det var slut överallt.
-Finns inte en chans, att vi blir utan gran sa jag bestämt. 
Ett under, men här står det ändå en!
Jag skrev på FB och frågade om någon hade en att sälja. Snabbt fick jag ett svar, av Jenny min rektorskollega. Hon hade en ute, som hon inte ville ha för den luktade stark då de försökt ta in den.
Okej, lite lukt för man tåla då det är kris. 
Sedan blir jag lite orolig och goolgar på illaluktande granar...och hittar massor. Metangas, som är farligt för människor, men då luktar det kattpiss och så lukat inte granen. Besprutningsmedel som börjar avdunsta i värmen, gissar att det också kan vara farligt. Det får bli ett kort liv för den här granen, men jag ska försöka stå ut med den över julhelgen i alla fall. 
Skoj, att plocka fram allt julgranspynt.
Jag minns magin som barn, då lådan med allt skört och glittrigt plockades fram och granen kläddes. 
Så nöjd över pumlorna från Nordiska galleriet.
 
För att inte tala om stjärnan, den jag fick av Bitte och Stina. Så himla fin!
Jag saknar de taninga rödgranar min man brukar komma hem med, men ändå så glad över denna vi fick av Jenny, trots den mystiska doften. Här står den hur som helst, som en Kung som tar för sig och brer ut sig med kungakronan på toppen. 
En del kvar att göra...
Fryser ni? Här hos oss är det -23° ute, och det känns även inomhus att det är kyligt ute. I kakelugnen sprakar en eld och en behaglig värme sprider sig. Jag drar en skön stol framför elden, lyfter fötterna mot elden, så att mina kalla fötter långsamt blir varmare. En skön varm känsla infinner sig, då jag slutar frysa. Måste vara bästa uppfinningen - kakelugnen. 
 
Ta det lugnt, njut av livet mitt i allt!
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: