En hållbar livsstil

För lite mer än två år sedan sökte vi på min skola att få bli med i ett EU-projekt. Vårt tema "En hållbar livsstil" blev antagen, och vi blev så klart glada och nöjda med det. Sedan drog någon/något i nödbromsen, p g a pandemin så allt lades på is. Från Erasmus hördes inget, och när nya virusvarianter dök upp här och var i Europa, då hade vi nästan glömt bort vårt projekt. Plötsligt, när man är uppe i något helt annat fick vi veta att nu kunde vi köra i gång, vilket vi gjort och nu får vi se vad som händer framöver med virusar och sådant. Spännande är det i alla fall, att samarbeta med skolor i andra länder. 
Jag fick ett presentkort då jag fyllde år av min chef, och med en egen liten slant till blev det en tjusig lykta från Skogsberg & Smart. Man kan aldrig ha för många ljusstakar och ljuslyktor. 
Funderar just nu på vilken förrätt vi ska ha med oss till vänner på ett knytis på fredagskvällen. Något juligt, eller något helt annat kanske...
Hit till en av våra grannar på vår slingriga byaväg pep jag in i kväll.
Massor av fint i betong. 
Erica en trevlig tjej som driver kontot "kreativavillan" på instagram. Hon gör så mycket fint, med hållbart tänk. Allt i tyg är sytt av gardiner hon köper på Loppis. Klokt tänk. 
Det här fina pepparkakståget fotade jag hemma hos Ulrika, skolans Förstelärare i matte/speciallärare i matte.  
Hållbarlivsstil...det är vår stora utmaning på skolan nu, att designa ett arbetsområde utifrån temat och starta upp på ett sätt som gör eleverna motiverade och engagerade. En spännande och rolig utmaning. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: