Söndag och bloggstrul

Tänkte få till en blogg, men det verkar vara omöjligt, det är ju söndag. Samma visa varje söndagseftermiddag - kväll. Jag gör ett försök till i alla fall. Har försökt innan jag traskade i väg på träning, och då var det omöjligt att få till något med bilder till. Nu verkar det fungera, så vi kör. 
Lollo är nog hurtigast av alla jag känner, och hon är med på det mesta.
-Ska vi ta en tur innan frukosten, frågade jag Lollo. Ett säkert kort, Lollo är alltid med på mina förslag. 12.00 skulle Lollos tåg gå, så det fanns inte så mycket tid att spilla. 
Vi valde att klättra upp på Marie Pigg, fjället vi bor på. Högst upp, på toppen finns en liten fin gammal grillplats. Efter vår morgontur skulle vi äta frukost och jag skulle hjälpa Lollo med Melodikrysset, Lollos stora lördagsgrej, om jag nu kan någon av frågorna vill säga.  
Utsikten är vidunderlig. Du ser Norge på ena sidan av fjället och Sverige på den andra sidan. 
07.30 satt vi här, kikade ner på Norska Tullstation och funderade lite över hur livet var här under Andra Världskriget. 
Mina kameravantar. Nu var det bara lite småkallt till en början, för så fort man börjar klättra upp blir man varm. 
Frukosten smakade gudomligt gott efter den här morgonens klättring. 
Natten hade nog varit kall, i lägenheten hade vi det inte så varmt, och elementen gick på sparlåga. Vi var här i maj sist och då drog min man ner på värmen, vilket kändes nu. Nu är det slut på sparlågan, frysa inomhus vill man inte.  Det blev Melodikrysset, och tillsammans löste vi nog det, men vi kan ha missat någon fråga. Man får inte googla, det var Lollo bestämd med, det är fusk bara så ni vet. 
Efter att Lollo åkt var jag ensam, och det var så länge sedan sist så jag knappt minns när det var. I bästa fall hade jag stannat här ensam till på söndag, men på gick inga tåg, p g a spårarbete. Buss hela vägen hem kändes inte lockande. Så jag bokade mig på sista tåget för dagen och hade nu några timmar mol allena. 
 
Gissa vad jag gjorde?  Städade så klart och lyssnade på boken vi har till vår nästa bokklubbsträff,  "När kräftorna sjunger".  Helt plötsligt blev det ont om tid till och med, de sista kvartarna gick alldeles för snabbt, det var dags att traska i väg till tåget. En snabbvisit i fjällen, men ändå så värt. 
 
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: