Regn och stilla liv

Tar det väldigt lugnt i dag, efter en livlig lördag med sol, sensommarvärme och byaloppis.
Först kom Madde, min svärdotter med sina saker som hon skulle sälja. Bord bars ut och saker ställdes på plats. Sedan kom Frida med sina saker som hon skulle sälja och snabbt var kommersen igång. Hugo hade det lugnt en bit från allt ståhej. 
Olivia och August kom också, och Olivia ville att Lukas skulle spela Minecraft med henne. Han sa att han först måste plugga till sin Jägarexamen.
 
- Då sitter jag här och väntar!!! En dam som vet vad hon vill, minsann!
 
Maddes bonusfarmor och bonusfarfar, Gullan och Åke tittade förbi.  Gullan ville ha med mig på en promenad i byn där det var loppisar på var och varannan gård. 
Jag följde med och vi kikade på det ena och det andra, kanske en overall åt något barnbarn, men det var ingen som behövde en sådan i den storleken. 
På någon gård fanns plantor att köpa. 
På den här gården kunde man fika och köpa korv. 
 
Så trevligt ändå, med byaloppis! Liv och lust i byn en solig lördag. Några pinaler sålde jag själv, med hjälp av dem. Jag stod i alla fall en stund vid Maddes och Fridas bord och fick prata med folk vi känner som promenerade runt och kikade på de olika försäljarnas varor. Roligt, att en av mina elever jag hade en gång tiden på Kyrkbyskolan kände igen mig, och jag kände igen henne trots att det är många år sedan dess och att hon faktiskt bara var 11 år då.  
Vår gård är ibland rätt full, tur den rymmer några bilar då vi är många hemma. 
Vi var några som smet i väg från Loppandet, och åkte till Joel och Lovisa för ett fika. Vi blev fascinerade över Hunden Uno som roar sig med att fånga flugor och äta upp dem. 
Här har han spanat in en, på lampskärmen. Flugorna har dock förstått att de måste hålla sig högt upp om de ska överleva. Fast deras minne är kort, för helt plötsligt flög de lågt och snabbt var hunden där och högg dem. 
Jag fick en till present, en så snygg smörkniv av Lovisa som missade min födelsedag, för då var hon på en resa. 
Vi kikade på Lovisas odlingar, och konstaterade att man kan odla fast man bor i lägenhet. 
Sedan fick jag krama om den här tjejen som skulle åka hem till Kiruna efter en massa veckor hos oss i sommar. Nu väntar jobb för Elin och hennes pojkvän Jocke. Oj, vi kommer att sakna henne, och det kändes lite vemodigt att det gav sig iväg. 
När loppisarna stängde åkte vårt loppisgäng hem till sig. Här hemma körde vi en räk- och ostmiddag med den nya smörkniven på bordet. 
Kajsa har längtat efter goda ostar i flera veckor, och äntligen blev det läge för det. 
En lugn och skön kväll.
Älskar de här sensommarkvällarna, med gott att äta och gott att dricka. Ljus som skänker ett varmt ljus i en mörk augustikväll. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: