Maxar dagarna

Så mycket man hinner på en dag när man bara är två vuxna. 
Vi började den här dagen med att ge oss i väg till Trosa. Jag hade försökt boka rum på det här hotellet, men ack nej det var helt fullbelagt varje dag vi hade möjlighet att åka hit. Alltså fick det bli en halv dag här i stället. Det räckte i och för sig, vi strosade runt och kika de på alla fina gamla hus.
Här skulle jag lätt kunna bo, om det inte var så långt från mina barn och barnbarn. I alla fall på sommaren..
Det var fint överallt här. 
Hittade en Loppis. Men handlade inte något. 
Gillar man att fika, är det här rena himmelriket. Massor av små mysiga caféer överallt. Vi, typ jag, valde med omsorg, och beslutade att vi skulle välja "Tre små rum", som hade allt, en mysig miljö och supergott fika. 
Om man gillar choklad är det här en riktig läckerbit, bland det bästa fikat jag ätit någonsin. På det flesta fik är alla bakverk nog så stora, det kan lätt bli allt för sliskigt. Så den här delade vi på, vilket var alldeles lagom. 
Efter några timmar i Trosa gav vi oss iväg till nästa utflyktsställe, Gripsholms slott. Jag har ju fått välja vad jag vill göra på den här resan, vilket jag nyttjar till fullo. Slott är ett av mina intressen, jag vet inte hur många slottsvisningar jag varit på i mitt liv. Men just Gripsholm har jag inte besökt tidigare. 
Så gigantiskt, och av den historia man läst kan man ju föreställa sig hur livet egentligen var här en gång för länge sedan. 
Färgerna här i det här lilla rummet tyckte jag om, lite pudriga och samtidigt ljust i ett för övrigt rätt så mörkt slott.  
Golvet här, så snyggt det är lagt. 
Massor av porträtt hänger här, till och med på Selma Lagerlöf. 
 
 
Efter slottet vandrade vi in i Mariefred, men mer om det i morgon. 
 
Jag hoppas att ni alla har det gott där ni är, och njuter av sensommardagarna!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: