Förberedelserna pågår

Så här dagarna innan skolstart är det en otrolig aktivitet på skolan. Klassrum görs i ordning och möbler flyttas runt för att få till den bästa arbetsmiljön utifrån alla olika elevers behov. Små saker som måste fixas till och galet många flugor i ett klassrum, varför? Ringer vaktmästaren Henrik som kommer och söker orsaken till det. Sedan får vaktmästaren Robin åka i väg och köpa en ny flagga, så vi kan hissan den i morgon då eleverna kommer. Kent från Parkförvaltningen kommer och vi funderar på nya björkar på skolgården, efter att de gamla höggs ner förra hösten. Någon behöver en motorvärmare, som inte finns, vilket elände! Hur ska vi få pedagoger till skolan i vinter då termometern visar på -25° om det inte finns motorvärmare till alla som behöver?
Alla förråd på skolgården är nymålade av våra ungdomar på skolan som inte hade tillräckligt med semesterdagar för att kunna vara lediga alla veckor vi hade stängt på skolan. De lyser om förråden och jag blir glad av att vi fått så fint på skolgården.  (null)
Här är gänget som målade som fint! En välbehövlig fikarast på skolans altan. 
På skolan fick jag en present av gulliga Magda. 
En jättefin antik kakburk! 
Råkade nämna någon gång att jag tycker det är skoj med fina gamla kakburkar, speciellt då jag ska bjuda på fika på skolan. Det tror jag Magda hörde. 
Choklad, som jag älskar, mums!
Nu måste jag komma på något gott att baka som jag kan fylla burken med.
På Carl Larsson-gården köpte jag den här fina Kakboken med recept från Karin Larssons egen receptsamling. Började läsa i den i helgen, så nu kanske jag måste pröva att baka något från den, men recepten är inte riktigt vad vi är vana vid i dag - 1 skålpund socker och  2 kaffekoppar vetemjöl t ex.  
Recepten är inte det som gör boken, utan snarare alla berättelser och bilder om och kring konstnärsfamiljens fikastunder i Sundborn, i Stockholm, i Paris. Ja det känns som att fikastunderna är det som bär dem framåt i livet, genom krig och matransoner, genom stunder långt från sin familj i sorg och glädje. 
För övrigt, så har både Kajsa och jag klippt oss och fått håret fixat av gulliga Ann-Sofie. 
Nu köpte jag en shampotvål. Ska bli spännande att testa den. Kanske den jag tar med mig på min nästa resa.
 
Ingen skolstart på skolgården, så som vi haft förut, innan Covid. 
Några lärare tar emot eleverna ute, på skolgården, medan andra startar dagen i klassrummen. 
Jag kommer att trippa runt, klassrum efter klassrum och hälsa alla välkomna.
Nya tider råder, nya rutiner skapas...
 
♥ Maria
 
 Kommentera inlägget här: