Fikarus och slottshäng

Efter vår förmiddag på Carl Larssongården drog vi vidare till ett slott. Taxinge slott som har värsta fikabuffén. Det är nog minst tjugofem år sedan jag hörde om detta slott för första gången. Vi har passerat skylten till Taxinge flera gånger under åren som gått, precis som med Carl Larsson gården men det har aldrig varit tid för ett besök där. 
Vis av erfarenhet varnade jag min man för lång kö innan vi kom hit. När vi närmade oss slottet såg vi kön, ca 40 personer före oss. Alla lika fikasugna som vi, och många hade små barn som tumlade runt på slottsbacken medan en av föräldrarna stod och köade. Min man var på väg att ge upp minst två gånger, vilket inte var någon idé alls för honom. Han fick snällt stå kvar tills vi kom in, efter så där en timmes köande. 
Det var gigantiskt, har nog aldrig sett så många olika sorters fika på en och samma gång. 
Jag förstår varför det tar tid, att nå ända fram. För endast två sällskap åt gången fick komma in hit, och om alla funderar ett tag på vad man ska slå till med, så tar det en otroligt lång tid. 
Det här blev vår middag, alltså en smörgås att börja med. Lax, så gott!
 
 
Taxinge ligger vackert, precis som de flesta slott gör. Högt över Mälaren byggdes slottet som en penningplacering under medeltiden. Bebyggelse har funnits på platsen sedan 1200-talet men ev ännu tidigare. 
Mätta vandrade vi iväg, för en natt i Södertälje som ligger alldeles intill, i alla fall med våra norrländska mått nätta. 
Utan att veta om varandras resrutt och bokningar visade det sig att vår äldsta son och hans familj bokat in sig på samma hotell som oss. Skoj, då fick vi en stund med dem innan de små skulle sova. 
 
De åkte vidare till Kolmården efter frukosten och vi fortsatte med slottsbesök och annat trevligt, som jag ska berätta om en annan dag. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: